Antalyaspor Kulübü, Trabzonspor maçında attığı golden sonra kolundaki bandajda yazılı olan İsrail-Hamas savaşının başladığı tarih 7 Ekim 2023 gününü ve Davud'un Yıldızı'nı gösteren İsrailli futbolcu Jehezkel'i kadro dışı bıraktı. 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise Jehezkel hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. 

İsrailli oyuncu, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçunu işlediği iddiasıyla gözaltına alındı.

Şubat 2021'den bu yana ilk defa yaşandı Şubat 2021'den bu yana ilk defa yaşandı

Antalyaspor Kulübü Başkan Vekili ve Basın Sözcüsü Evren Alkan, Jehezkel'in sözleşmesinin feshedilmesi için kulüp avukatlarının çalıştığını bildirdi.

İsrailli futbolcunun kendilerinden habersiz şekilde böyle bir hareket yaptığını ifade eden Alkan, Jehezkel'in kadro dışı bırakılmasının yanı sıra en kısa sürede de sözleşmesinin fesih edileceğini kaydetti.

Antalyaspor taraftarı, tesislerin önüne giderek beklemeye başladı. 

Sagiv Jehezkel

"Çok istediğimiz ve uzun süredir takip ettiğimiz bir oyuncuydu"

Jehezkel için 16 Eylül 2023'te düzenlenen imza töreninde konuşan Başkan Sabri Gülel, son güne kadar süren bu transferin tamamlanmasından dolayı mutlu olduklarını belirtmişti. Gülel, Jehezkel transferinin Antalyaspor camiasına hayırlı olmasını dileyerek, şunları kaydetmiştii:

"Çok istediğimiz ve uzun süredir takip ettiğimiz bir oyuncuydu. Scout ekibimiz bizzat gidip defalarca izledi ve olumlu rapor verdi. Biz de ısrarımızı son güne kadar sürdürdük. Transferin bitimine birkaç saat kala noktayı koyduk ve bugün de aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz. Hem Safuri hem de Sagiv aynı takımın oyuncuları. Aynı zamanda İsrail Milli Takımı'nda da birlikte oynuyorlar. Kulüplerinde ve milli takımlarında birkaç gün öncesine kadar forma giyiyorlardı. Dolayısıyla hazırlar. Birlikte transfer ettiğimiz için uyum sorunları da çok daha kısa sürecektir."

Editör: Ömür Ünver