Vali Oleh Kiper yaptığı açıklamada, aralarında bir kadın ve 7 aylık bebeğinin yanı sıra 4 aylık bir bebek, 3 yaşında bir bebek, 9 yaşında bir erkek çocuk ve 8 yaşındaki kız kardeşinin de bulunduğunu söyledi.

Rus insansız araçlarının 2 Mart gecesi Odessa'ya düzenlediği saldırıda 5'i çocuk 12 kişi yaşamını yitirdi.

Çok katlı bir binayı hedef alan saldırıda 18 ev yıkıldı, insanlar enkaz altında kaldı. Aralarında çocukların da bulunduğu 8 kişi yaralandı.

Odessa Valisi Oleh Kiper, saldırıda ölenler arasında bir kadın ve onun 7 aylık bebeğinin yanı sıra 4 aylık bir bebek, 3 yaşında bir erkek çocuk ve 9 yaşında erkek çocuk ve 8 yaşındaki kız kardeşinin bulunduğunu söyledi.

Kiper, Telegram'da "Bu, Odessa ve tüm Ukrayna için korkunç ve anlatılamaz bir trajedi" diye yazdı. Odessa'daki kurtarma çalışmaları dün öğleden sonra saat 21.00 sıralarında sona erdi.

Bakan Şimşek: Enflasyon Mayıs'tan itibaren keskin düşecek Bakan Şimşek: Enflasyon Mayıs'tan itibaren keskin düşecek

"Rusya'nın öldürdüğü çocukların listesi her geçen gün artıyor"

3 Mart saldırısına yanıt olarak Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy şunları söyledi:

"Rusya'nın cephedeki her kaybı, ülkemizin Rus terörüne verdiği yanıttır." Dünya, Rus kötülüğünün her tezahürüne karşılık vermeli ve Rusya'nın eylemlerine karşı çıkmalıdır. "Dünyanın görmezden geldiği her Rus terörizmi eylemi, onların öldürmeye devam etmelerine olanak sağlıyor" dedi.

2 Mart'taki Rus İHA sdessa'nın yanı sıra Kharkov, Mykolayiv, Zaporizhia, Dnipro ve Sumy bölgelerini de vurdu; Hava Kuvvetleri, 17 Rus Şahid tipi insansız hava aracından 14'ünün vurulduğunu bildirdi.



Saldırının ardından Zelenskiy, "siyasi oyunlar ve anlaşmazlıkların" ülkenin savunmasını sınırladığını söyleyerek müttefiklerine Ukrayna'ya daha hızlı silah göndermeleri çağrısında bulundu.

Zelenskiy açıklamasında şunları söyledi: "Maalesef halkımızı korumak için Ukrayna'ya silah ve füze savunma sistemlerinin tedariğinin geciktirilmesi bu tür kayıplara yol açıyor ve Rusya'nın öldürdüğü çocukların listesi her geçen gün artıyor."

Editör: Ömür Ünver