Alman hava yolu şirketi Lufthansa, Orta Doğu'daki 'güvenlik durumu' nedeniyle Tahran uçuşlarını askıya aldığını duyurdu. 

Şirket ayrıca İsrail'in, İran'ın Şam Büyükelçiliği'ne düzenlediği hava saldırısına karşı Tahran'ın olası misillemesine karşı da alarmda olduğunu belirtti. 

İran menşeli bir haber ajansı, sosyal medya platformu X üzerinden Tahran hava sahasının askeri tatbikat için kapatıldığına dair Arapça bir haber yayınladı. 

Savcı polisler hakkında beraat istedi, Diyarbakır Barosu dayanışma çağrısı yaptı Savcı polisler hakkında beraat istedi, Diyarbakır Barosu dayanışma çağrısı yaptı

Ajans, kısa süreliğine gerilimi tırmandıran haberini daha sonra yayından kaldırdı ve böylesi bir haber yayınladığını da yalanladı.

Alman hava yolu şirketi, İran'ın başkenti Tahran'a gerçekleştirilmesi ve Tahran'dan yapılması planlanan uçuşları 11 Nisan'a kadar güvenlik sebebiyle askıya aldığını belirtti. 

Şirket sözcüsü, "Orta Doğu'daki durumu sürekli olarak izliyoruz ve yetkililerle yakın temas halindeyiz. Misafirlerimizin ve mürettebatımızın güvenliği Lufthansa'nın en önemli önceliğidir" açıklamasında bulundu. 

Lufthansa ve iştiraki Austrian Airlines, ağırlıklı olarak Türk Havayolları ile Orta Doğu menşeli havayolu firmaları tarafından hizmet verilen Tahran'a uluslararası uçuş gerçekleştiren tek Batılı havayolu şirketi.

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, yedi İran Devrim Muhafızları mensubunun ölümüne neden olan Şam saldırısı için İsrail'in "cezalandırılması gerektiğini ve cezalandırılacağını" söylemişti. 

7 Ekim'den itibaren Gazze Şeridi'nde İran destekli Hamas'a karşı savaş başlatan İsrail, Şam'daki saldırının arkasında olduğunu doğrulamadı, ancak Pentagon bu saldırıyı teyit etti. 

Editör: Ömür Ünver