Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan yeni kararnamede AK Parti'de çeşitli kademelerde görev almış Nükhet Hotar, Emrullah İşler ve Ahmet Misbah Demircan'a, Erdoğan tarafından büyükelçi unvanı verildi. İşler, iki dönem Ak Parti milletvekilliği ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulunurken Hotar, iki dönem AK Parti milletvekilliği yaptı. Demircan ise 15 yıl boyunca AK Parti'den Beyoğlu belediye başkanlığı görevinde bulundu.  

Eski AK Parti milletvekili olan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Akdeniz için Birlik nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Özel Temsilcisi olarak görevlendirildi, aynı zamanda büyükelçilik unvanı verildi. Kararnamede, AK P'den eski Beyoğlu Belediye Başkanı olan Kültür Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ve 2013 -2014 yılları arasında Başbakan Yardımcılığı yapan ayrıca iki dönem AK Parti milletvekili seçilen Emrullah İşler'in de aralarında olduğu 11 isim büyükelçiliğe atandı.

BM'den Gazze raporu: İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana böyle bir şey görmedik BM'den Gazze raporu: İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana böyle bir şey görmedik

Cumhurbaşkanı ve AK P Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karara göre, Tunus Büyükelçiliğine Ahmet Misbah Demircan, Kuzey Makedonya Büyükelçiliğine Fatih Ulusoy, Slovak Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Erkan Özoral, Portekiz Büyükelçiliğine Haldun Koç, Suudi Arabistan Büyükelçiliğine Emrullah İşler atandı. Erdoğan'ın imzasıyla, İslam İşbirliği Teşkilatı Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine ise Cenk Uraz atandı.

Editör: Ömür Ünver