Türkiye'nin, COP31 İklim Konferansı ile ilgili olarak Birleşmiş Milletler'de (BM) verilen brifinge Avrupa Birliği (AB) üyesi Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ni davet etmemesi, Ankara - Brüksel hattında gerilime yol açtı.

Avrupa Komisyonu sözcüsü Anna-Kaisa Itkonen, bugün Brüksel'de yaptığı açıklamada, Türkiye nezdinde girişimde bulunarak, New York'taki brifinge Kıbrıs'ın davet edilmemesine tepki gösterildiğini söyledi.

DW haberine göre, Itkonen, "BM üyesi bir devletin, BM COP31 İklim Konferansı'nın hazırlık sürecinden dışlanmasının kabul edilebilir olmadığını açıkça ifade ettik" dedi.

"Türkiye bize Kıbrıs'ın COP31 için yapılacak gelecekteki hazırlık toplantılarından dışlanmayacağına dair güvence verdi" bilgisini paylaşan AB sözcüsü, bu konuda BM ile temas halinde olduklarını da sözlerine ekledi.

MHP'li Yıldız'dan yeni 'butlan' çıkışı
MHP'li Yıldız'dan yeni 'butlan' çıkışı
İçeriği Görüntüle

196 ülkeden 80 bini aşkın kişinin katılması beklenen COP31, 9-20 Kasım tarihlerinde Antalya'da düzenlenecek. Konferansa ev sahipliği yapmaya hazırlanan Türkiye, AB üyesi Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ni tanımıyor.