ABD, İran'daki vatandaşlarına "ABD vatandaşları, internet kesintilerinin süreceğini öngörmeli, alternatif iletişim yöntemleri planlamalı ve güvenliyse İran’dan kara yoluyla Ermenistan’a veya Türkiye’ye çıkışı değerlendirmelidir," denilen bir açıklamayla ülkeyi terk etme çağrısında bulundu.

"İran’dan hemen ayrılın," denilen açıklamada "ABD hükümeti yardımına bağlı olmayan bir çıkış planınız olsun. Uçuş iptalleri ve aksamalar kısa uyarıyla yaşanabilir. Güncellemeler için doğrudan havayollarıyla iletişime geçin." ifadeleri kullanıldı.

Musk'tan Paris'teki baskın sonrası açıklama
Musk'tan Paris'teki baskın sonrası açıklama
İçeriği Görüntüle

ABD ve İran, bugün Maskat'ta bir görüşme yapacak

ABD-İran geriliminde önce görüşmenin yeri ardından kapsamı iki taraf arasında tartışmaya neden olurken, müzakerelerin iptal olduğu iddia edilmişti. Sonrasında görüşmenin Umman'da yapılacağı konusunda anlaşıldığı duyuruldu.

İran Dışişleri Bakanlığı'ndan son yapılan açıklamaya göre, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi nükleer müzakereler için Umman'a hareket etti.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “ABD'nin ciddi, sorumlu ve gerçekçi şekilde görüşmelere katılımını umuyoruz” denildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, düzenlediği basın brifinginde İran gündemine ilişkin değerlendirme yaptı.

ABD'li sözcü, İran'la müzakerelerin önce Türkiye'de yapılacağının açıklandığının hatırlatılıp sonra Umman'a alınması sürecine ilişkin soruya cevap verirken ABD'nin pozisyonunu yeniden dile getirmekle yetindi.

ABD tarafını Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff temsil edecek.