Ateşkes anlaşması için baskı, Perşembe günü Filistin bölgesinin kuzeyindeki Gazze Şehri dışında, kalabalıkların bir yardım konvoyuna hücum etmesi ve İsrail askerlerinin ateş açması sonucu en az 112 kişinin öldüğü olaydan sonra yoğunlaştı.

Pazar günü Alabama'da düzenlenen bir etkinlikte konuşan Harris, şunları söyledi:

ABD'nin İsrail ile ilgili iç yazışmaları sızdırıldı ABD'nin İsrail ile ilgili iç yazışmaları sızdırıldı

"Gazze'de her gün gördüğümüz şey yıkıcı. Ailelerin yaprak veya hayvan yemi yediği, kadınların yetersiz beslenen bebekleri çok az tıbbi bakımla veya hiç tıbbi bakım olmadan doğurduğuna dair raporlar gördük. yetersiz beslenme ve susuzluktan ölen çocuklar. Birçok kez söylediğim gibi çok fazla masum Filistinli öldürüldü."

Başkan yardımcısı, "ortak insanlığımızın bizi harekete geçmeye zorladığını" vurgulayarak Başkan Joe Biden'ın "ihtiyacı olan masum Filistinlilere acilen daha fazla hayat kurtarıcı yardım sağlanması" konusundaki kararlılığını yineledi.

Harris, olası bir ateşkes anlaşmasını ve Gazze'ye yönelik insani yardımın arttırılmasını görüşmek üzere İsrail savaş kabinesinin etkili bir üyesi olan Benny Gantz ile Washington'da görüşmelerde bulunacak.

Harris, "Masada bir anlaşma var ve söylediğimiz gibi Hamas'ın bu anlaşmayı kabul etmesi gerekiyor. Haydi ateşkes sağlayalım. Rehineleri aileleriyle yeniden buluşturalım ve Gazze halkına acil yardım sağlayalım. İsrail hükümetinin yardım akışını önemli ölçüde artırmak için daha fazlasını yapması gerekiyor. Mazeret yok" dedi.

Editör: Ömür Ünver