Süper Lig’in 9. haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe karşılaşmasında ev sahibi Trabzonspor, rakibini 3-1 yenerek zirveye yerleşti. Maçın önüne geçen ise verdiği kararlarla oyunun kaderini belirleyen hakem Ali Şansalan oldu.

Süper Lig'in 9. haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe karşılaştı. Ev sahibi Trabzonspor, sahadan 3-1 galip ayrıldı. 10 galibiyet ve 11 beraberliği bulunan Trabzonspor, ligdeki yenilmezlik serisini 21 maça çıkardı.
Maçın 17. dakikasında Fenerbahçe'nin Koreli stoperi Kim Min Jae'ye sarı kart gösteren hakem Şansalan, 23. dakikada da Djaniny’e faul yaptığı gerekçesiyle 2. sarı kartı göstererek Min Jae'yi oyundan attı. Faul üzerine kullanılan serbest vuruştan da Trabzonspor beraberlik golünü buldu. Pereira, bu karta uzun süre itiraz etti.  Maçın kalan kısmında da verdiği kararlarla eleştirilen Ali Şansalan, futbol yorumcularının da maç ile ilgili isminden en çok bahsettiği kişi oldu.
Fenerbahçe'nin 10 kişi tamamladığı karşılaşmanın sonunda Fenerbahçe Spor Kulübü Twitter adresinden bir paylaşımda bulundu. Maçın bitiminin ardından Fenerbahçe resmi Twitter hesabından maçın hakemi Ali Şansalan’a tepki gösterdi. Kim Min-Jae’nin 23’te kırmızı kart gördüğü ve Trabzonspor’un 86. dakikada kazandığı penaltı sonrasında Fenerbahçe, maç sonucu belirten görselde hakem Şansalan’ın fotoğrafını kullandı.

Sabiha Gökçen çağrısı

Hakem Ali Şansalan'ın verdiği kararları eleştiren Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Buraya art niyetle bir operasyon çekmeye birini yollasaydınız buna benzer bir performans olurdu" dedi. Hakemin Fenerbahçeli futbolculara olan yaklaşımından çok rahatsız olduğunu söyleyen Koç, "Bir hakem mimiklerinden tuttuğu tarafı ele verir mi yahu? Bu noktaya geldi bu iş" diye konuştu.
Fenerbahçe camiasına seslenen Ali Koç "Artık ayaklanma zamanı, ne gücünüz, gücümüz varsa omuz omuza vereceğiz ve bu düzeni en kısa zamanda yıkmak için elimizden geleni yapacağız" diyerek şu ifadeleri kullandı: "Fenerbahçe camiası artık ayaklanma zamanı. Ne gücünüz, gücümüz varsa omuz omuza vereceğiz ve bu düzeni en kısa zamanda yıkmak için elimizden geleni yapacağız. Yürüyüşse yürüyüş, sosyal medyada çalışmalarsa sosyal medya, Federasyona gitmekse Federasyona gitmek. Artık harekete geçme, ayaklanma zamanı. Fenerbahçe’nin haklarını korumak adına camia ve taraftarın bugün Sabiha Gökçen’e giderek ilk adımı atarak, böyle bir hazırlık var duyuyorum bunu yapın arkadaşlar."

Ağaoğlu: Penaltı VAR incelemesiyle verildi

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Fenerbahçe maçının ardından konuştu. Ağaoğlu, Fenerbahçe'nin tepki gösterdiği hakem kararlarıyla ilgili, "Penaltı VAR incelemesiyle verildi. Şikayetçi olduğumuz pozisyonlarda hakemlerin VAR'a çağrılmamasından şikayetçiydik hep. Verilen kırmızı kartta gördüğüm kadarıyla, rakibimizde farklı görüşleri olan yöneticiler de var, ağır bulmuşlar. Benim gördüğüm kadarıyla ayakla itme var, müdahale var" dedi.

Ağaoğlu, özetle şöyle devam etti: "MHK ile görüşmelerimiz oldu. Çarşamba günü Kulüpler Birliği adına şahsım, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Karagümrük Kulübü Başkanı Süleyman Hurma ile TFF ile tekrar toplantı yapacağız. Talepler 3 aşağı 5 yukarı kamuoyu ile paylaşılıyor. Bazı arkadaşlar final, falan başkanla konuştum, öyle bir şey yokmuş diyerek, işi sulandırmaya çalışıyorlarsa da MHK'nın yapısından, hakem kararlarından, atamalardan, değerlendirmelerden kulüplerin tamamına yakın bir kulübü, 18 kulüp rahatsız. 2 kulüp çekimser. Bunun rehabilite edilmesi anlamında bir çalıştay yapma ve değişiklikleri tartışacağımız bir toplantı gerçekleştirilecek."
Editör: Ömür Ünver