Variety dergisinin aktardığı habere göre, HarrisX şirketinin gerçekleştirdiği ankete göre, insanlar OpenAI tarafından geliştirilen Sora ile oluşturulan videoları gerçek hayatta çekilenlerden ayırt etmekte zorlanıyor.

Ankette, 1000'den fazla yetişkin katılımcıya, Sora tarafından oluşturulmuş 'gerçekçi' ve rastgele seçilmiş gerçek videolardan oluşan görüntüler arasındaki farkın ne olduğu soruldu. Katılımcıların çoğunluğunun, toplamda 8 görüntüden 5'inin kaynağını tespit etmekte zorlandığı belirlendi.

Bursa Yenişehir'de meclisler canlı yayınlanmaya başladı Bursa Yenişehir'de meclisler canlı yayınlanmaya başladı

Katılımcıların yüzde 60'ı, Sora tarafından üretilen, California'daki 'Big Sur'un Garay Point Plajı boyunca engebeli kayalıklara çarpan dalgaların dron görüntüsünün' yapay zeka tarafından oluşturulduğunu doğru bir şekilde tespit edemedi.

Anket sonuçlarına göre, katılımcıların duyguları incelendikten sonra çoğunluğu teknolojik yeniliklere açık olduklarını ifade ederken, bazıları bu gelişmelerin 'endişe verici' veya 'korkutucu' olduğunu belirtti. Anket sonuçları, Amerikalıların çoğunluğunun sosyal medya platformlarında yapay zekanın kullanımına yönelik düzenlemelerin getirilmesi gerektiği görüşünde olduğunu gösterdi.

Editör: Ömür Ünver