Yetkililer, aşırı turizmin İtalyan şehri üzerindeki etkisini sınırlamak için önlemlerin alındığını açıkladı.

Venedik'in tarihi bölgesindeki kanallar, şehri Avrupa'nın en çok ziyaret edilen yerlerinden biri haline getiriyor. Venedik, 2021 yılının çeyreğinde kruvaziyer gemilerinin yanaşmasını ilk kez yasakladıktan sonra, bu yılın başlarında günlük 5 Euro giriş ücreti uygulamaya koydu.

Amerika'da katliam gibi kaza! 4 Türk genci yaşamını yitirdi Amerika'da katliam gibi kaza! 4 Türk genci yaşamını yitirdi

Nüfusu yaklaşık 250 bin olan ve 2019 yılında 13 milyondan fazla ziyaretçi ağırlayan Venedik için aşırı turizm, en acil sorunlardan biri olarak kabul ediliyor.

O zamandan bu yana ziyaretçi sayıları düştü ancak önümüzdeki yıllarda bu sayının pandemi öncesi seviyeleri aşması bekleniyor.

Venedik, turistlerin tarihi ada şehrini istila edebileceği korkusuyla yerel sakinlerin göçüne tanık oldu.

Şehirdeki konutları takip eden bir vatandaş derneği olan Ocio, yakın zamanda yaptığı bir güncellemede, tarihi mahallede turistlerin kiralayabileceği yaklaşık 49 bin yatağın bulunduğunu, bu rakamın bölge sakinlerinin mevcut sayısından daha fazla olduğunu söyledi.

Turizm kurallarındaki değişiklikler, UNESCO uzmanlarının geçen yıl Venedik'in, iklim değişikliğinin etkisi ve kitle turizminin geri dönüşü olmayan değişikliklere neden olma tehdidi oluşturması nedeniyle tehlike altındaki dünya mirası alanları listesine eklenebileceği konusunda uyarmasının ardından geldi. UNESO, adanın sorunlarına sel önleme sistemi yoluyla çözüm bulma girişimlerini ve kitle turizminin etkisini azaltmaya yönelik tedbirleri kabul ettikten sonra, sonunda Venedik'i listeye eklemedi.

Editör: Ömür Ünver