Kilisenin doktrin ofisi ayrıca trans bireylerin vaftizde vaftiz babası ve düğünlerde tanık olabileceklerini açıkladı. Bu hamle, Papa Francis'in Kiliseyi LGBT bireylere daha hoş karşılamaya yönelik girişimlerini takip ediyor. Papa, Temmuz ayında bir trans kişiye "Günahkar olsak bile, O (Tanrı) bize yardım etmek için yaklaşıyor" ifadesini kullanmıştı..

İsrail Askeri İstihbarat Direktörü'nden 7 Ekim istifası İsrail Askeri İstihbarat Direktörü'nden 7 Ekim istifası

Vatikan'ın güncellenmiş tutumu, Brezilyalı Piskopos José Negri'nin Kilise'nin İnanç Doktrini Dicastery'sine LGBT kişiler ve onların vaftiz ve evliliğe katılımlarıyla ilgili altı soru yazdıktan sonra geldi.

BBC News haberine göre yasa, hormonal tedavi gören ve cinsiyet değiştirme ameliyatı geçirenler de dahil olmak üzere trans bireylerin, "kamuoyunda skandal yaratma veya inananlar arasında yönelim bozukluğu yaratma riski taşıyan durumlar olmadığı sürece" diğer inananlarla aynı koşullar altında vaftiz edilebileceğini belirtiyor. "

Belgede ayrıca Piskopos Negri'nin, trans kişilerin vaftiz babası olup olamayacağı da dahil olmak üzere diğer soruları da inceleniyor. Hormon tedavisi gören ve cinsiyet değiştirme ameliyatı geçiren bir yetişkinin vaftiz babası veya vaftiz annesi olabileceği vurgulanıyor.

Ancak raporda, "kilise topluluğunun eğitim alanında skandal, aşırı meşrulaştırma veya yönelim bozukluğu tehlikesi varsa" rahiplerin bu tür bir talebi reddetme takdirine sahip olduğu da kaydediliyor.

Ancak Francis, Kilise'nin hâlâ eşcinsel ilişkileri "objektif olarak günah" olarak değerlendirdiğini ve eşcinsel evliliği tanımayacağını da sözlerine ekledi.

Editör: Ömür Ünver