Orhan Miroğlu’ndan sonra, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MYKY) üyesi Aziz Babuşcu da Erdoğan’ın başdanışmanı Mehmet Uçum’un “tutumlar kaydedildi” sözlerine, “Milletin Evi’nden millete parmak sallayamazsınız! Sizin üslubunuz ile söyleyeyim, haddinizi aşıyorsunuz” yanıtı verdi.

AK Parti’de dört dönem milletvekilliği yapmış Orhan Atalay da, Uçum’un “Devlet iradesi haddini bildirir” sözleri üzerine çağrıda bulunarak, "AK Parti'deki ruh ve mana kaybının önlemenin ilk düğmesi millete sallanan parmağı kesip atmakla olur” dedi. Atalay’ın X hesabından yazdığı bu mesajın, Aziz Babuşçu tarafından da beğenildiği görüldü.  Eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner ise, “Kimi adamların Külliye’de anlı-şanlı titri var, ama kendi ilinde karşılığı yok, millet nezdinde itibarı yok” dedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), DEM Parti’nin itiraz üzerine, 4 Nisan günü Van İl Seçim Kurulu'nun kararını kaldırarak, AK Parti adayına verilen Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasının DEM Parti adayı Abdullah Zeydan'a verilmesine hükmetti. İlk olarak mazbatanın Zeydan yerine, AK Parti adayına verilmesi kararıyla başlayan Van krizi, muhalefet kadar AK Parti’deki iç tartışmaları da alevlendirdi. Bu iç krizin başını, partinin kendi içindeki hukuk tartışmaları çekti. Van’da yaşananlara eski AK Parti milletvekillerinden yükselen eleştiriler, ardından doğrudan AK Parti yönetiminden isimlerin de net biçimde gösterdikleri itirazlarla büyüdü.

Fed faiz kararını açıkladı Fed faiz kararını açıkladı

Miroğlu’ndan sonra Aziz Babuşçu da itiraz etti 

Uçum’un bu sözleri dün AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu’ndan yanıt geldi. Miroğlu, "Partimizin sembolü haline gelmiş bir dostumuz, partimizin siyasi ve hukuki işler başkanı olarak konuşur bir başka dostumuz 'devlet adına kayıt' tutarsa, hiçbirimiz Cumhurbaşkanımızın bizi davet ettiği yüzleşmeyle ‘gerçek bir yüzleşme’ yaşayamayız" diyerek Uçum’u eleştirdi.

Miroğlu’nun ardından bugün de AK Parti MKYK üyesi olan Aziz Babuşcu, Erdoğan’ın Başdanışmanı Uçum’a sert bir yanıt vererek, “Devlet farkında! Devlet okudu! Not edildi! Kaydedildi! Devlet haddini bildirir! Bu anlayış bize uymaz, bizi temsil edemez. Milletin Evi’nden millete parmak sallayamazsınız! Sizin üslubunuz ile söyleyeyim, haddinizi aşıyorsunuz” dedi.

 AK Parti'de dört dönem vekillik yapan Orhan Atalay da Uçum’a sert tepki göstererek, "AK Parti'deki ruh ve mana kaybının önlemenin ilk düğmesi millete sallanan parmağı kesip atmakla olur” dedi. Atalay’ın X hesabından yazdığı bu mesajın, Aziz Babuşçu tarafından da beğenildiği görüldü.  

31 Mart yenilgisinden sonra parti içindeki eleştirileri kadar Zeydan hakkındaki karara da eleştiriyle gündeme gelen eski AK Parti Milletvekili ve Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner de Uçum’un mesajı sonrası şunları yazdı: 

“Kimi adamların Külliye’de anlı-şanlı titri var, ama kendi ilinde karşılığı yok, millet nezdinde itibarı yok. Sahada tanınırlıkları yok. Sözlerinin bir karşılığı yok. Kimi adamların partide, mecliste ve devlet katında anlı-şanlı unvanı ve makamı var ama kendi ilinde veya sahada ciddi bir karşılığı yok, milletin kalbinde de yeri yok ki sözleri para etmiyor. Ve partilerinin elindeki belediyeleri dahi korumaya güçleri yetmiyor. Sizce bir sorun yok mu?”

 Metiner, 3 Nisan günü de “Sorun sadece AK Parti yönetiminden kaynaklanmıyor. Külliye’deki yapılanma da yeniden gözden geçirilmeli” diyerek Erdoğan’ın yakın kadrosunu eleştirmişti. Metiner, "Reis’in üzerinden kendilerine iktidar alanları kuranlar, Reis’in kendilerine sağladığı unvanlar üzerinden afra tafra satmanın dışında bir işe yaramayanlar, yarayan insanları türlü hilelerle pasifize edenler, millet nezdinde hiç bir karşılıkları olmadıkları halde Reis’in sağladığı rütbelerle millete efendilik taslayanlar, bilesiniz ki bu kaybın sorumlularıdırlar. Değişim topyekûn olmalı” demişti.

Editör: Ömür Ünver