Planet Labs tarafından 15 Mayıs'ta yayınlanan son görüntülere göre, İsrail güçlerinin buldozerlerle gerçekleştirdiği operasyonları Mısır ile Gazze arasındaki Refah kapısının neredeyse iki kilometre kuzeyinde gerçekleştirildi. CNN INT'in haberine göre perasyonlarda, 9 Mayıs'tan bu yana tüm yapılar ya yıkıldı ya da ciddi hasar gördü.

Sahim-SEN: Yargı kararları göz ardı ediliyor Sahim-SEN: Yargı kararları göz ardı ediliyor

İsrail ordusu, şehre yönelik genişleyen saldırının habercisi olarak Refah tahliye bölgesini daha batıya doğru genişletti. 

Refah Gazze2

Çadır kentler yok oldu

Son uydu görüntüleri, kara işgalinden önce bir milyondan fazla Filistinlinin İsrail'in bombardımanından sığındığı Refah'taki boş sokakları gösteriyor. Giderek artan mülteci nüfusunu barındıran çadır kentlerin çoğu ise neredeyse yok oldu. 

BM İnsani İşler Koordinasyon Örgütü'nün tahminine göre, 6 Mayıs'tan bu yana en az 600 bin Filistinli Refah'ı boşaltmak zorunda kaldı . Son 48 saatte 150 bin kişinin kenti terk ettiğine inanılıyor.

Gallant: Refah'daki kara operasyonuna ek kuvvet katılacak

Öte yandan İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Refah'taki kara operasyonuna ek güçlerin katılacağını söyledi. Gallant, Refah'ta kaydedilen bir video açıklamasında, Gazze sınırında yapılacak değerlendirmenin ardından şehre daha fazla askerin konuşlandırılacağını belirterek, "Bu operasyon bölgeye girecek ek güçlerle devam edecek. Bölgedeki birçok tünel güçlerimiz tarafından tahrip edildi ve yakında daha fazla tünel de imha edilecek" dedi.

Editör: Ömür Ünver