39 yaşındaki Binbaşı Hennadiy Chastyakov, meslektaşlarından aldığı hediyelerle dairesine dönmüştü ve el bombası patladığında bunları oğluyla birlikte açıyordu.

Binbaşı Chastyakov öldürüldü ve 13 yaşındaki oğlu ağır yaralandı.

İçişleri Bakanı Ihor Klymenko, çocuğun el bombasının halkasını çevirmeye başladığını söyledi.

"Daha sonra asker el bombasını çocuğun elinden aldı ve yüzüğü çekerek trajik bir patlamaya neden oldu."

Savcılar daha sonra, el bombasını oğlundan almaya çalışırken yanlışlıkla ateşlediğini açıkladı.

Patlama "trajik bir kaza" olarak tanımlandı ve bakan, halka resmi soruşturmanın sonucunu bekleme çağrısında bulundu. Polis, Kiev'in batı eteklerindeki Chaiky'deki aile evinde meydana gelen patlamanın "mühimmatın dikkatsiz kullanımı sonucu" olduğunu söyledi.

Ancak çok geçmeden dairede beş el bombasının daha bulunduğu ortaya çıktı. Bay Klymenko bunların ordudaki bir meslektaşının hediyesi olduğunu söyledi.

Daha sonra orduda albay olarak tanımlanan meslektaşının aranması sırasında benzer iki el bombası bulundu.

Olay yerinden çekilen fotoğraflarda dairenin zemininde başka el bombalarının yanı sıra başka hediye çantaları da görülüyor. Görünüşe göre Binbaşı Chastyakov el bombalarını bir şişe viskiyle birlikte bir çanta içinde eve getirmişti.

Ukrainska Pravda'ya konuşan bir kaynak, şişenin içinde el bombası şeklinde bardaklar bulunan bir hediye çantasında bulunduğunu ve patlamanın çantayı açtığı sırada meydana geldiğini söyledi. Diğer raporlara göre meslektaşı şişeyi şöyle teslim etmişti: "Seni şaşırtmak zor: Bu yüzden sana savaş bombaları ve bir şişe iyi viski veriyorum."

Moldova’dan Gagavuzya’ya baskıda son halka: Başkan Gutul’a yargı sopası Moldova’dan Gagavuzya’ya baskıda son halka: Başkan Gutul’a yargı sopası

General Zaluzhny, Ukrayna ordusunun ve bizzat kendisinin yaşadığı tarifsiz acı ve ağır kayıplardan bahsederek Binbaşı Chastyakov'u, Şubat 2022'de Rusya'nın tam kapsamlı işgalinin başlamasından bu yana "güvenilir bir omuz" olarak tanımladı.

Editör: Ömür Ünver