İliç'deki maden faciası: Denetleme görevini iki Bakanlık da kabul etmedi İliç'deki maden faciası: Denetleme görevini iki Bakanlık da kabul etmedi

Eski Başkan Yardımcısı Mike Pence, Cumhuriyetçi Parti'nin muhtemel adayı Donald Trump'ı "vicdanıyla destekleyemeyeceğini" belirterek, “Donald Trump, dört yıl boyunca yönettiğimiz muhafazakar gündemle çelişen bir gündemi takip ediyor ve dile getiriyor. Bu yüzden bu kampanyada Donald Trump'ı gönül rahatlığıyla destekleyemem" dedi.

Trump, Pence'in ayrılmasının ardından eski başkan yardımcısının kendisini desteklemesi gerektiğini kaydederek, "Onu ben seçtim, başkan yardımcısı yaptım. Ama… siyasetteki insanlar çok sadakatsiz olabiliyor.” ifadelerini kullanmıştı.

Fox News'e konuşan Pence, Trump-Pence yönetiminin sicili ile "inanılmaz derecede gurur duyduğunu" söylerken, eski başkanın muhafazakar konulardan uzaklaştığını savundu. Pence, "The Story with Martha MacCallum" programında, “Adaylığının ortaya çıkmasını izlerken, ulusal borçla yüzleşme taahhüdümüzden uzaklaştığını gördüm. İnsan hayatının kutsallığına bağlılıktan çekinmeye başladığını gördüm. Ve geçtiğimiz hafta, Çin'e karşı sert tavrını tersine çevirdi ve yönetimimizin ByteDance'in TikTok'unu satmaya zorlama çabalarını destekledi" diye konuştu.

Pence, 2024 genel seçimlerinde kime oy vereceğini açıklamadı ve "oyumu kendisine saklayacağını", ancak Başkan Joe Biden'a "asla oy vermeyeceğini" dile getirdi. Pence ayrıca üçüncü taraf bir adayı desteklemeyeceğini de belirtti.

 

Editör: Ömür Ünver