Akademisyen Eda Saraç, 25 Ekim günü tiyatro izlemek için gittiği Harbiye’de ters kelepçe ile gözaltına alındı ve 26 Ekim günü “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklandı. Saraç’ın avukatları M. Atahan Öztürk ve Yiğithan Erim, sürece ilişkin açıklamalarda bulundu.
Tiyatro izlemeye giderken gözaltına alınan akademisyen Eda Saraç, “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla tutuklandı. Avukatları, tutanağın gerçeğe aykırı olduğunu, müvekkillerinin darbedildiğini ve dosyada başka delil bulunmadığını belirterek sürecin yalnızca soyut beyana dayandığını açıkladı.
“Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklanan akademisyen Eda Saraç’ın avukatı Yiğithan Erim, “Müvekkilim tarafından söylenmeyen sözler tutanak altına alınmıştır. Başka bir delil bulunamayınca, olaya tanıklığı olmayan Harbiye Orduevi’nin nöbetçi uzman çavuşunun da ifadesine başvurulmuştur. Müşteki olarak belirtilen bir polis memuru bulunmaktadır; ancak kendisi müşteki sıfatına haiz değildir. Gerçeğe aykırı olarak düzenlenen tutanakta, Cumhurbaşkanına hakaret iddiasına yer verilmiştir" dedi. Avukat M. Atahan Öztürk ise “Müvekkilimin dizlerinde ve bileklerinde çeşitli morluk ve ekinozlar tespit edilmiştir. Bu sürecin peşini bırakmayacağız, şikayetlerimize kararlılıkla devam edeceğiz.” diye konuştu.
 
             
            




