Büyükelçilerin görev değişikliğine ilişkin atama kararları ile çeşitli kurum ve kuruluşlarda görevden alma ve atama kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla büyükelçilerin görev değişikliğine ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. 7 büyükelçi merkeze çekilirken, 7 ülkeye yeni büyükelçi atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Kongo Demokratik Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Mehmet Munis Dirik, Filipinler Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Artemis Sümer, Kore Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Durmuş Ersin Erçin, Madagaskar Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Nuri Kaya Bakkalbaşı, Sudan Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi İrfan Neziroğlu, Namibya Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Berin Makbule Tulun, Kenya Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Ahmet Cemil Miroğlu merkeze alındı.
Yerlerine, Kongo Demokratik Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Hüsnü Murat Ülkü, Filipinler Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Güneydoğu Asya ve Pasifik Genel Müdür Yardımcısı Niyazi Evren Akyol, Kore Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Salih Murat Tamer, Madagaskar Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, İshak Ebrar Çubukçu, Sudan Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Ortadoğu Genel Müdür Yardımcısı İsmail Çobanoğlu, Namibya Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Protokol Genel Müdür Yardımcısı Feral Çekerek Oruçkaptan, Kenya Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Çevre, İklim Değişikliği ve Sınıraşan Genel Müdür Yardımcısı Subutay Yüksel atandı. Atamaların 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 4'üncü maddeleri gereğince yapıldığı belirtildi.

Bazı kurum ve kuruluşlarda atama ve görevden almalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğüne ve Yönetim Kurulu Başkanlığına TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Pezük, TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğüne Yönetim Kurulu Başkanlığına Ufuk Yalçın, Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu üyeliğine Mustafa Bankaoğlu, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürlüğünde açık bulunan Yönetim Kurulu üyeliğine Fatih Mehmet Bal atandı. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Üyeleri Bülent Dilmaç ve Mehmet Karataş görevinden alındı.

TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük Kimdir?

1970 yılında Gümüşhane’de doğdu. 1995 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden Elektrik Mühendisi olarak mezun oldu. 1996 yılında ilk göreve başladığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT Genel Müdürlüğünde; Yapı Bakım Onarım, Raylı Sistemler ve Makina İkmal Daire Başkanlıklarında Mühendis, Kontrol Amiri, Özel Projeler Müdürlüğünde Raylı Sistem Proje Yöneticiliği görevlerinde bulundu. 2006-2019 yılları arasında; İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Fen İşleri Daire Başkanlığı Şehir Aydınlatma ve Enerji Müdürlüğünde; Ulaşım Daire Başkanlığı Raylı Sistem Müdürlüğünde; Raylı Sistem Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Raylı Sistem Müdürlüğünde orta kademe yönetici olarak görev yaptı. Kasım 2019’da bu görevinden kendi isteğiyle ayrıldı. Meslek hayatının büyük bölümünde raylı sistem projelerinin fizibilite, etüt, tasarım ve yapım aşamalarında başarılı çalışmalar yürüten Pezük, İstanbul’da metro ve tramvay sistemlerinin yaygınlaştırılmasına önemli katkılar sağladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki Raylı Sistem Hatlarının (Metro, Hafif Metro, Tramvay, Teleferik,  Havaray) etüd-proje çalışmalarından başlayarak tüm yapım aktivitelerinin yönetilmesi, test ve devreye alma ile kabul işlemlerinde aktif olarak görev aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan metro, hafif metro ve tramvay araçlarının şartname hazırlama, ihale, temin ve test devreye alma süreçleri ile metro araçlarının yerlilik oranlarının artırılmasında başarılı çalışmalar yürüterek yerli sanayinin gelişimine katkı sağladı. İstanbul genelindeki ana arter, cadde ve sokaklardaki aydınlatma sistemlerinde uzaktan kontrol, otomasyon uygulaması ile İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bina ve tesislerindeki enerji verimliliği ile ilgili çalışmaları yürüttü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş, İGDAŞ, KİPTAŞ Yönetim Kurulu Üyeliği ile İZBAN Yönetim Kurulu görevlerinde bulundu. Kasım 2019 tarihinde TCDD Genel Müdürlüğüne Müşavir olarak atandı. Şubat 2020 tarihinde TCDD Genel Müdürlüğünde Demiryolu Modernizasyon Daire Başkanı olarak görevlendirildi. 2021 yılında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğüne Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanmıştı. Pezük evli ve bir çocuk babasıdır.

Hazine ve Maliye Bakanlığında atamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararlara göre, Hazine ve Maliye Bakanlığında açık bulunan Vergi Denetim Kurulu Başkanlığına Başkan Yardımcısı Murat Selçuk Taşkıran atandı. Teftiş Başkanlığına da Hazine ve Maliye Başmüfettişi Ali Serkan Erdoğan getirildi.
Aynı Bakanlıkta açık bulunan vergi müfettişliğine Maksut Küçük atandı. Yeterlilik sınavında başarı gösteren vergi müfettiş yardımcıları Enes Engin, Fatih Şen, Halil Gümüş, Murat Kerim Erdüzen, Sedat Akmeşe ve Samet Tecimen'in de vergi müfettişi olarak atamaları yapıldı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında açık bulunan Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcılığına Hande Merçan Aygen atandı.
Aynı Bakanlıkta açık bulunan başmüfettişliğe müfettiş Muhammed Vahit Özkan getirildi.
Ticaret Bakanlığında açık bulunan İhracat Genel Müdür yardımcılıklarına Mustafa İlker Özdem, Bülent Tuncer, Erbülen Kurşun, İthalat Genel Müdür yardımcılıklarına Önder Duman, Okan Öztürk, İç Ticaret Genel Müdür Yardımcılığına Ahmet Can Balak, Gümrükler Genel Müdür yardımcılıklarına Burak Serkan Yaşar, Erdal Karahisar, Hüseyin Sadi Çetintaş, Kadir Tursun, Nevzat Bozkurt, Uluslararası Anlaşmalar ve Avrupa Birliği Genel Müdür yardımcılıklarına Mehtap Atakan Özkan, Aylin Bebekoğlu, Bahar Güçlü, Atakan Özdemir, Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdür yardımcılıklarına Çiğdem Şamiloğlu Erkoç, Ömür Atılgan ve Ali Alperen Kaçar atandı.
Serbest Bölgeler Genel Müdür Yardımcılığına Mehmet Cem Topbaş, Gümrükler Muhafaza Genel Müdür yardımcılıklarına Hasan Oktay Duygun, Bekir Can Uslu, Can Yıldız, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcılığına Hasan Mutaf, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdür Yardımcılığına Raif Can, Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdür Yardımcılığına Devran Ayık, Bilgi Teknolojileri Genel Müdür yardımcılıklarına Fatih Mehmet Gümüş, Hacim Selahattin Kosaoğlu, Destek Hizmetleri, Tasfiye İşleri ve Döner Sermaye Genel Müdür yardımcılıklarına Barış Nalçacı ve Mustafa Tuğberk Karaman getirildi.
Editör: Ömür Ünver