Taksim'de meydana gelen bombalı saldırıda gözaltına alan Ahlam Albashır'a 7 müebbet ve 1794 yıl hapis cezası verildi. 

Taksim İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım 2022'de gerçekleşen bombalı saldırıya ilişkin yargılanan 36 sanığın duruşması devam etti. Sanıklar arasında bulunan Ahlam Albashir dahil 5 tutuklu sanık jandarma eşliğinde mahkemeye getirildi. Diğer tutuklu ve tutuksuz sanıklar ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya bağlandı.

Duruşma, sanık avukatlarının savunmalarıyla başladı. Avukatlar, müvekkillerinin olayla ilgisi olmadığını ve beraatlerini talep etti.

Diyanet vekaletle kurban bedellerini açıkladı Diyanet vekaletle kurban bedellerini açıkladı

Tutuklu sanıklardan Fatma Berkel, ek savunmasında Ahlam Albashir'in neden evlerine gittiğini bilmediğini, hamile olduğu dönemde psikolojik olarak kötü durumda olduğunu ve Ahlam ile sadece bir kez konuştuğunu belirtti.

Diğer bir tutuklu sanık Ferhat Habeş, hayatında hiç silah kullanmadığını ve olayla ilişkisinin olmadığını savundu. Habeş, Ahlam Albashir'e kapısını açtığını ve kendisine ihanet ettiklerini dile getirdi. Ahmet Carkes ise ek savunmasında olayla hiçbir bağlantısının olmadığını ve Ahlam Albashir'i korsan taksi yaparken tanıdığını ifade etti.

Sanık Ammar Jarkes, olayla bir ilgisinin olmadığını ve 10 yıldır Türkiye'de yaşadığını belirterek, suçlu olması durumunda emniyete kendisinin gidemeyeceğini söyledi. 

Ahlam Albashir kendisini savunmadı

Sanık Ahlam Albashir ise kendini savunmayacağını ve verilecek her cezayı kabul ettiğini belirtti. Mahkeme başkanıyla özel olarak konuşmak istediğini ifade etti.

Mahkeme, Ahlam Albashir'i toplamda 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 1794 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ahlam Albashir dahil 6 sanık tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken, 4 sanık ise tahliye edildi.

Editör: Ömür Ünver