Bir tıbbi yardım kuruluşu, Sudan'ın Darfur bölgesinde yeni şiddet olaylarından kaçan insan sayısında önemli bir artış olduğunu açıkladı. Tanıklar paramiliter Hızlı Destek Güçlerini ve müttefik milisleri Batı Darfur'da Arap olmayanlara karşı etnik cinayetler düzenlemekle suçladı.

RSF, iddialar hakkında hemen yorum yapmadı ancak daha önce "kabile çatışması" olarak tanımladığı olaya karışmadığını belirtmişti.

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), üç gün içinde yedi bin kişinin Sudan sınırını geçerek Çad'a geçtiğini duyurdu. Bunların arasında onlarca yaralı var. MSF, mültecilerin çoğunluğunun şiddetten hiçbir şeyleri olmadan kaçan kadın ve çocuklardan oluştuğunu söylüyor.

Darfur'dan eyalet başkenti El Geneina'nın yaklaşık 27 km (17 mil) batısındaki Adre'den Çad'a geçenler gazetecilere Batı Darfur'un RSF tarafından yeni ele geçirilen bölgelerinde gerçekleştirilen zulümleri anlattı.

Üniversite sınavı için son bir ay... En etkili çalışma nasıl olmalı? Üniversite sınavı için son bir ay... En etkili çalışma nasıl olmalı?

BM Mülteci Örgütü Sudan'da "hayal edilemeyecek" bir insani krizin yaşandığını duyurdu.

Sudan ordusu ile RSF arasındaki savaşın Nisan ortasında başlamasından bu yana yaklaşık 6 milyon insan yerinden edildi. Uluslararası Göç Örgütü (IOM), çoğunluğu Batı Darfur'dan olmak üzere 500 binden fazla kişinin Çad'a geçtiğini açıkladı.

Çatışmaların sona ermesi için görüşmelere ev sahipliği yapan Suudi Arabistan yaptığı açıklamada, rakip güçlerin son müzakerelerinde ateşkes yönünde ilerleme kaydetmediklerini, bunun yerine yardım teslimatlarını kolaylaştırmayı kabul ettiklerini bildirdi.

Editör: Ömür Ünver