Sözcü TV'de toplu işten çıkarmalar olduğu belirtildi. Kanalda işten çıkarılan gazeteci sayısının 15 olduğu öğrenildi.

İzmir'de planlı su kesintileri 15 Aralık’a kadar uzatıldı
İzmir'de planlı su kesintileri 15 Aralık’a kadar uzatıldı
İçeriği Görüntüle

2023'te yayın hayatına başlayan Sözcü TV'de muhabirler Fırat Fıstık, Ozan Kelleci ve Meral Danyıldız'ın da yer aldığı 14 kişi işten çıkartıldı. Genel Yayın Yönetmeni Özgür Çakmakçı da görevinden ayrıldığını belirtti. Kanalaın başına Yılmaz Özdil'in geldiği iddia edilmişti.

Genel Yayın Yönetmeni de ayrıldı

Kanalda 2023'ten beri Genel Yayın Yönetmenliği görevinde bulunan Özgür Çakmakçı da"Bugün itibariyle Sözcü Tv Genel Yayın Yönetmenliği görevinden ayrılıyorum. İstemeden kalbini kırdığım birileri varsa kusura bakmasın. Plazalar değil ama sokaklar bizim, elbet kavuşur, konuşuruz. Bu yolun sonuna geldik ama yolculuk elbette başka yollarda devam edecek. Kalın sağlıcakla...” ifadesini kullandı.

İşine son verilen Fırat Fıstık da "2 yıldır emek verdiğim Sözcü TV'den yönetim değişikliği nedeniyle bugün 14 çalışma arkadaşımla birlikte çıkarıldığımı öğrendim. Şartlar ne kadar zor olsa da, elbette gazetecilik yapmaya devam edeceğiz. Yeni yerlerde buluşmak dileğiyle." dedi.

Meral Danyıldız da X hesabından şunları yazdı:

"Başladığımda kanal daha açılmamıştı. 01.01.2025 sabahı yine her zamanki gibi haber yapmak için Sözcü TV’ye geldim. Ardından İK aradı ve işime son verildiğini öğrendim. Benimle birlikte sanırım 14 arkadaşım da aynı tebliği aldı… Nedenini hâlâ bilmiyoruz.

Yarın göreve başlayacak yeni yönetime de bu vesileyle hayırlı olsun. Böylece kovulmak nasıl bir deneyimmiş, onu da görmüş oldum. :) Her şey geçer. Önemli olan alnının akıyla, vicdanın rahat ayrılmak. Benim içim içim, gönlüm çok rahat. Bundan ötürü çok mutluyum. Gerisi artık kısmet."