MetroPOLL Araştırma, 8-12 Nisan tarihleri arasında toplam 28 ilde 1202 kişi ile gerçekleştirdiği ankette, toplumun protestolara bakışını ölçtü.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve çevresindeki kişilerin gözaltına alınıp tutuklanmasıyla başlayan protestolar sürerken, MetroPOLL yeni bir anket gerçekleştirdi. Söz konusu ankette katılımcılara, “Gösteri ve protestolara katılanlar sizce ne yapmıştır?” diye soruldu.

“Anayasal haklarını kullanmıştır” diyenlerin oranı yüzde 54,6 çıkarken; “Kamu düzenini bozmuştur” diyenlerin oranı ise yüzde 36,2 çıktı. “Fikrim yok” diyenler de yüzde 9,2

Kesilen trafik cezaları bu hızla artmaya devam ederse yıl sonunda 100 milyar TL'yi aşabilir Kesilen trafik cezaları bu hızla artmaya devam ederse yıl sonunda 100 milyar TL'yi aşabilir

AKP ve MHP’li seçmenin çoğunluğu söz konusu protestoların “kamu düzenini” bozduğunu savunurken, muhalefet seçmenleri ise tam aksini düşünüyor.

Editör: TE Bilisim