İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz, savaş kabinesinden ayrıldığını açıkladı. Savunma Bakanı Yoav Gallant'ı da "cesur olmaya ve doğru olanı yapmaya" çağıran Gantz, Netanyahu'ya da seçim tarihini belirleme çağrısı yaptı.

Reuters'ta yer alan habere göre, Netanyahu, Gantz'a "cepheyi terk etmemesi" çağrısında bulunan kısa bir açıklama yaptı. Ancak bir basın toplantısı düzenleyen Gantz, "Netanyahu bizim Gazze'de gerçek zafere doğru ilerlememizi, stratejik kararların alınmasını engelliyor. Bu nedenle bugün olağanüstü hal hükümetinden üzüntüyle ama tam bir güvenle ayrılıyoruz"  dedi.

Sahim-SEN: Yargı kararları göz ardı ediliyor Sahim-SEN: Yargı kararları göz ardı ediliyor

Gantz, Başbakan Netanyahu'ya seçim tarihini belirleme çağrısı yaptı. Ayrıca Savunma Bakanı Yoav Gallant'ı da "cesur olmaya ve doğru olanı yapmaya" çağırdı.

İzzeddin El Kassam Tugayları: İsrail, operasyonda 4 rehineyi öldürdü

Öte yandan Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, bölgenin merkezinde dün gerçekleştirilen ve 274 Filistinlinin ölümüne neden olan saldırılarda bazı esirlerin de öldüğünü bildirdi. Yapılan açıklamada, "İsrail ordusu 1’i ABD’li 3 esiri öldürdü” ifadeleri kullanıldı.

Netanyahu da, 4 İsrailli rehinenin kurtarıldığını belirtti.

Editör: Ömür Ünver