Polonya'nın Mazovya bölgesinde, Ukrayna'ya da internet hizmeti sağlayan SpaceX'in Starlink ağına ait yer istasyonunda yangın çıkmıştı.

Fransa'da yüzlerce süpermarketin soğutma sistemleri siber saldırıya uğradı, ürünler çöpe atıldı
Fransa'da yüzlerce süpermarketin soğutma sistemleri siber saldırıya uğradı, ürünler çöpe atıldı
İçeriği Görüntüle

Polonya Başbakan Yardımcısı ve Dijital İşler Bakanı Krzysztof Gawkowski, TVP Info'ya yaptığı açıklamada, 24 Eylül 2026 gecesi çıkan yangının, istasyonun çalışmasını engellemeye yönelik kasıtlı bir girişim olduğuna dair birçok işaretin bulunduğunu söylemişti. Gawkowski, bu istasyonun Polonya üzerinden Ukrayna'ya da internet hizmeti sağladığına dikkati çekmiş ve istasyonun devre dışı bırakılması halinde internet hizmetlerinde ve buna bağlı olarak ATM'lerin çalışmasında da aksama yaşanabileceğini ifade etmişti. Başbakan Yardımcısı, sabotaj ihtimalini de dile getirmişti.

iki Türk vatandaşını gözaltına aldı

Polonya Başbakanı Donald Tusk, X hesabından yaptığı açıklamada, olayın sabotaj olduğunu savunarak Alman polisi tarafından iki kişinin yakalandığını belirtti. Tusk, "Polonya istihbarat servislerinin talebi üzerine Alman polisi, Mazovya'da Starlink istasyonunu kundaklama şüphesiyle iki Türk vatandaşını gözaltına aldı. Bu, hibrit savaşın bir başka eylemi. Sabotajın failleri Polonya adalet sistemi önünde hesap verecek." ifadelerini kullandı.