Uçak New York'tan Belçika'ya gidiyordu ancak kalkıştan yaklaşık 90 dakika sonra uçakta bulunan at serbest kalınca U dönüşü yaptı. Hava trafik kontrolü, pilotun şunları söylediğini kaydetti: "Uçakta canlı bir hayvanımız var, bir at. At kaçmayı başardı. Atı güvenli bir şekilde geri alamayız."

BBC haberine göre, Air Atlanta İzlanda'nın 4592 sefer sayılı uçuşunu yapan pilot, hava trafik kontrolüne uçağın iyi olduğunu ancak endişenin başıboş atın olduğunu söyledi.

Daha sonra, John F Kennedy Uluslararası Havalimanı'na indiğinde uçağın bir veteriner tarafından karşılanmasını talep etti.

Şehit polisler için tören düzenlendi Şehit polisler için tören düzenlendi

Uçak geçen perşembe günü olay sırasında geri dönerken pilot, Massachusetts yakınlarındaki zenginler için popüler bir yerleşim bölgesi olan "Nantucket'in doğusuna" 20 ton yakıt boşaltması gerektiğini söyledi. Ağırlığı nedeniyle uçak yakıtı boşaltmak zorunda kaldı.

Atın nasıl dışarı çıktığı henüz bilinmiyor ancak uçak havaalanına indiğinde kontrolsüz durumdaydı.

FlightRadar24'e göre uçuş aynı günün ilerleyen saatlerinde havalandı ve Cuma sabahı Liege Havalimanı'na başarıyla ulaştı.

Daha önce ayı kaçmıştı

Bu son olay, bir hayvanın uçakta kargo kabininden kaçtığı ilk olay değil.

Ağustos ayında Irak Havayolları'nın Dubai'den Bağdat'a giden uçağında bir ayının taşındığı sandıktan kurtularak, uçak içinde dolaştığı bildirilmişti. 

Editör: Ömür Ünver