Ermenistan Başbakanı Paşinyan, 31 Ekim'de Soçi'de Rusya Devlet Başkanı  Putin ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'le yapacakları görüşmede Azerbaycan ile barış anlaşmasının temelini oluşturacak belge ve Dağlık Karabağ'daki Rus barış gücü misyonunun görev süresinin 10-15 yıl daha uzatılmasına ilişkin belgeyi imzalamaya hazır olduğunu açıkladı.

İktidardaki Sivil Sözleşme Partisi'nin kurultayında konuşan Paşinyan, "Pazartesi günü Soçi'de yapılacak görüşmede, 15 madde temelinde mutabakata varılmasına ilişkin belgeyi resmi olarak kabul etmeye ve talep edilirse üçlü bildiri formatında imzalamaya hazırım. Yani Ermenistan ve Azerbaycan arasında bir barış anlaşmasının temeli olarak bu belgeyi kabul etmeye hazırım" ifadelerini kullandı.

Dağlık Karabağ'daki Rus barış gücüne de değinen Paşinnyan, "Rus barış gücü askerlerinin Dağlık Karabağ'daki temsiliyetinin 10, 15, 20 yıl süreyle koşulsuz olarak sağlanması için Soçi'de ilgili belgeyi imzalamaya hazır olduğumu resmen beyan ediyorum. Rusya Devlet Başkanı'nın bu teklifi sunmasını öneriyorum, eğer gerekirse bu teklifi ben sunacağım" diye konuştu.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise 31 Ekim'de toplantıyla ilgili soruya, "Görüşmeyi beklemeliyiz"cevabını verdi.

Editör: Ömür Ünver