Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, partisinin Aydın'ın Kuşadası ilçesinde mitingindeki ifadeleri nedeniyle "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan soruşturma başlattı.

Özgür Özel ne demişti?

Özgür Özel, Kuşadası'nda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Sen cunta başkanı olmayı, darbe yapmayı, bir darbenin başına geçmeyi tercih ettin" diyerek seslenmişti.

Valilik izin vermedi, Özgür Özel "Millet bizi nerede bekliyorsa oraya gideriz" dedi
Valilik izin vermedi, Özgür Özel "Millet bizi nerede bekliyorsa oraya gideriz" dedi
İçeriği Görüntüle

Özel açıklamasında, "Buradan Erdoğan’a sesleniyorum. Sen bu ülkede Başbakanlık yaptın, Cumhurbaşkanlığı yaptın. Tarihe başarıları olan, seçimler kazanmış bir Başbakan bir Cumhurbaşkanı olarak geçebilirdin. Yeniden aday olup yenilsen de şerefti. Aday olmayıp çekilsen de. Ancak sen bunun yerine cunta başkanı olmayı, darbe yapmayı, bir darbenin başına geçmeyi tercih ettin. Tarih boyunca bu yaptığın utançla yaşayacaksın, böyle anılacaksın" diye konuşmuştu.