2024 Oscar Ödülleri'nde 16 dalda yarışan Oppenheimer, En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Erkek Oyuncu ödüllerinin de olduğu 7 dalda Oscar'a layık görüldü. En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ı Cillian Murphy'in oldu. En İyi Yönetmen Oscar'ı Christopher Nolan'a gitti. Oppenheimer'ın En İyi Film Ödülü’nü, "The Godfather" müziği eşliğinde efsane oyuncu Al Pacino açıkladı. Cillian Murphy ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülü alan Robert Downey Jr., Oppenheimer’daki performanslarıyla ilk Oscar’larını kazandı. En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ı da Poor Things (Zavallılar) filmindeki rolüyle Emma Stone'ın oldu. Film, dört ödülü ile en fazla ödül alan ikinci film oldu.

İşte 96. Oscar ödüllerinin kazananları...

Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından 1929'dan bu yana verilen Oscar Ödülleri, 96'ncı kez sahiplerini buldu. Los Angeles'taki Dolby Theatre'da gerçekleştirilen töreni bu yıl da Jimmy Kimmel sundu.

Oscar'da ilk ödül sahibini buldu. Da'vine Joy Randolph, The Holdovers (Geride Kalanlar) filmindeki rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü'nün sahibi oldu.

En İyi Kısa Animasyon Film kategorisinin kazananı War is Over! Inspired by the Music of John & Yoko oldu.

En İyi Animasyon Filmi Oscar'ı The Boy and the Heron (Çocuk ve Balıkçıl) filminin oldu! Miyazaki’nin filmlerinin bütün temel unsurlarını içinde barındıran filmde, etrafında olan bitenlerin altına inmeye meraklı bir çocuk, fantastik-büyülü bir dünyaya yolculuk ve tanıştığı gizemli varlıklar anlatılıyor.

En İyi Özgün Senaryo Oscar’ı, Bir Düşüşün Anatomisi'nin oldu! (Anatomy of a Fall)

En İyi Uyarlama Senaryo Oscar'ının sahibi American Fiction (Amerikan Romanı) oldu. 2001’de çıkmış olan Erasure adlı romandan uyarlanan American Fiction, siyahi kültür hicvini ağırlıkla seyirciyle buluşturuyor.

En İyi Makyaj ve Saç Tasarımı Oscar'ı, Poor Things'in (Zavallılar) oldu. Oscar'ı bir anlamda Emma Stone'un saçları aldı. Hikâye, İskoç kökenli yazar Alasdair Gray tarafından yazıldı ve 1992'de yayımlandı.

En İyi Yapım Tasarımı Oscar'ı da Poor Things'in oldu. "Zavallılar" olarak Türkçeye çevrilen film, aslında baştan sona bir tasarım filmi. Emma Stone'un farklı tasarlanmış kostümleri ve makyajı da film izlendiğinden beri gündemde.

En İyi Uluslararası Film Oscar'ını "İlgi Alanı" (The Zone of Interest) aldı.

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar'ının sahibi Robert Downey Jr oldu. 1965 doğumlu Robert Downey Jr., daha önce Chaplin ve Tropik Fırtına'daki rolleriyle Oscar’a aday olmuştu.

En İyi Görsel Efekt Oscar'ı, Godzilla Eksi Bir'in (Godzilla Minus One) oldu.

En İyi Film Kurgusu Oscar'ı da Oppenheimer'ın oldu

En İyi Kısa Belgesel Oscar'ı: The Last Repair Shop...

En İyi Belgesel Film Oscar'ı, "Mariupol'da 20 Gün" (20 Days in Mariupol) filminin oldu.

En İyi Kısa Film Oscar’ını, Wes Anderson’ın Netflix için Roald Dahl öykülerinden uyarladığı kısa filmlerden biri olan Şeker Henry'nin İnanılmaz Öyküsü (The Wonderful Story of Henry Sugar) kazandı.

En İyi Görüntü Yönetimi Oscar'ı Oppenheimer'ın oldu! Film, gerçek patlama sahnesi çekilmişti.

En İyi Ses Kurgusu Oscar'ı da İlgi Alanı'nın (The Zone of Interest) oldu.

Macron: Avrupamızın ölme riski var Macron: Avrupamızın ölme riski var

En İyi Orijinal Film Müziği Oscarı'ını da Oppenheimer' kazandı. Müzik, Ludwig Göransson’un Oppenheimer için yaptığı; The Mandalorian'la birlikte en iyi çalışmalarından biri.

En İyi Şarkı Oscar'ını, Billie Eilish ve Finneas O'Connell'ın yazdığı Barbie filminin müziği What Was I Made For? aldı.

En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ı Oppenheimer filmindeki rolüyle Cillian Murphy'in oldu!

En İyi Yönetmen Oscar'ı, Oppenheimer filmiyle Christopher Nolan'a gitti!

En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ı, Poor Things (Zavallılar) filmindeki rolüyle Emma Stone'ın oldu.

En İyi Film Oscar'ının sahibi Oppenheimer oldu! Ödülü, "The Godfather" müziği eşliğinde efsane oyuncu Al Pacino açıkladı. 16 dalda yarışan Oppenheimer, 2024 Oscar Ödülleri'nde 7 ödülün sahibi oldu.

Editör: Ömür Ünver