* 96. Oscar ödül töreni, 11 Mart gecesi, Amerika’nın ünlü talk şov yıldızı Jimmy Kimmel'ın dördüncü kez sunumuyla Los Angeles'taki Dolby Theatre'da gerçekleşecek.

* Hem Billie Eilish hem de Ryan Gosling ödül töreninde Oscar adayı filmlerin şarkılarını seslendirerek geceye renk katacak.

* Yapımcılığını Raj Kapoor'un, yönetmenliğini Hamish Hamilton'ın üstlendiği tören, kazananlar kadar gecede ödül takdim edecek isimlerle de merak ediliyor.

* Christopher Nolan'ın son filmi "Oppenheimer" 13 dalda, Yorgos Lanthimos'un yönettiği "Poor Things" 11 dalda, Martin Scorsese'nin son filmi "Killers of the Flower Moon" 10 dalda, Greta Gerwig'in "Barbie" filmi ise 8 dalda Oscar'a aday gösterildi. "The Holdovers", "American Fiction", "The Zone of Interest" ve "Anatomy of a Fall" filmleri 5 dalda ödüle aday oldu.

* İngiliz yönetmen Christopher Nolan tarafından çekilen ve gösterildiği ülkelerde önemli bir gişe rekoruna imza atan 'Oppenheimer' adlı filmin bu yılki törende en fazla ödülü toplamasına sinema eleştirmenleri kesin gözüyle bakılıyor.

* Filmin başrol oyuncuları Robert Downey Jr ve Cillian Murphy törende ödül kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

* Greta Gerwig'in yönettiği başrollerde Margot Robbie’nin yer aldığı "Barbie" adlı filminin de önemli ödüllerden en az birkaçını alması bekleniyor.

* Sinema eleştirmenlerine göre “en iyi kadın oyuncu ödülü” için Lily Gladstone ve Emma Stone en fazla şans gösterilenler arasında.

* 96. Oscar ödül töreni, Disney+'ta canlı yayınlanacak.

* Adayların tam listesine "www.oscars.org/oscars/ceremonies/2024" adresinden ulaşılabilir.

Editör: Ömür Ünver