Nintendo Switch 2 dünya çapında satışa sunuldu ve mağazalar gece yarısı açıldı. Böylece hayranlar uzun zamandır beklenen konsola piyasaya çıktığı anda sahip olabilecekler.
Bazı mağazalar cihazları raflardan satın alabiliyor; ancak çoğu durumda müşteriler önceden sipariş ettikleri konsolları alıyorlar. İngiliz perakendeci Currys bunu "şimdiye kadarki en büyük oyun ön siparişi" olarak adlandırıyor.
Switch 2'nin, yüksek oyun fiyatları nedeniyle tarihin en çok satan üçüncü konsolu olan selefinin başarısını yakalayıp yakalayamayacağı konusunda da soru işaretleri var.
Şirketin en çok ilgi gören oyunu Mario Kart World'ün fiziksel kopyası 74,99 sterline satılıyor; bu da normal bir Switch oyunundan 15 sterlin daha pahalı.
Ancak ilk işaretler, müşterilerin önemli bir ilgi gösterdiğini gösteriyor.
Currys, BBC'ye yaptığı açıklamada, lansmanla birlikte gelen "inanılmaz heyecan" nedeniyle 30.000 adet sattığını söyledi.
Orijinal Nintendo Switch, 2017'deki çıkışından bu yana 150 milyondan fazla sattı.