Kaduna eyaletinin valisi Uba Sani, daha fazla ayrıntı vermeden, "Kaçırılan Kuriga okulu çocukları zarar görmeden serbest bırakıldı" dedi. Sani ayrıca "çocukların güvenli bir şekilde geri dönüşünü sağlamak için çalışan" Nijerya Devlet Başkanı Bola Tinubu'ya da teşekkür etti.

Eyalet polis sözcüsü Mansur Hassan'ın o dönemde CNN'e yaptığı açıklamaya göre, 7 Mart'ta Kaduna'nın Çikun bölgesindeki Kuriga köyündeki LEA İlk ve Ortaokuluna saldıran silahlı kişiler tarafından 300'den fazla öğrenci kaçırıldı. Bazı öğrenciler kurtarıldı ancak bunlardan 287'si kaçıranların yanında kaldı; yaklaşık 100'ü ilkokul, geri kalanı ortaokul öğrencisiydi.

Yerel topluluktan bir kişi, silahlı kişilerin geçen hafta 1 milyar naira (620.000 dolar) fidye talep ettiğini ve taleplerinin karşılanmaması halinde tüm öğrencileri öldürmekle tehdit ettiğini söyledi.

İsrail'den Refah'a hava saldırısı İsrail'den Refah'a hava saldırısı

Nijerya'nın başkenti Abuja'nın güneybatı sınırındaki Kaduna eyaleti, tekrarlanan fidye amaçlı adam kaçırma olaylarıyla boğuşuyor ve son yıllarda çok sayıda toplu kaçırma olayına tanıklık ediyor.

Editör: Ömür Ünver