Navalny'nin sözcüsü Kira Yarmysh, ölen muhalifin annesine olayın "kimyasal analiz" için tutulduğu konusunda bilgi verildiğini söyledi. Cesedin nerede olduğuna dair Rus yetkililerden herhangi bir teyit alınmazken, cesedin yerini belirleme çabaları defalarca durduruldu. Navalny'nin eşi, yetkilileri cenazeyi saklamakla suçladı.

Pazartesi günü yayınlanan bir videoda eşi Yulia Navalnaya, "özgür bir Rusya" için savaşmaya devam edeceğine söz verdi ve doğrudan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i kocasını öldürmekle suçladı. Ayrıca Novichok sinir gazının neden olduğu zehirlenme izleri kayboluncaya kadar cesedinin saklandığını da iddia etti. Navalnaya, izleyicilerden kendisinin yanında durmalarını ve "geleceğimizi öldürmeye cesaret edenlerin öfkesini ve nefretini paylaşmalarını" istedi.

"Taksim'i kapatmak anayasa tanımamaktır" "Taksim'i kapatmak anayasa tanımamaktır"

Navalny'nin hapishanede öldüğü Cuma günü açıklanmıştı. Tutuklandığı Sibirya ceza kolonisindeki yetkililer, Navalny'nin yürüyüşten sonra yere yığıldığını, bilincinin asla yerine gelmediğini ifade etti. 

Annesine de göstermediler

Ölüm haberi gelir gelmez annesi ve avukatıSibirya'daki ceza kolonisine gitti. Cenazeyi bulma çabaları hapishane morgu ve yerel yetkililer tarafından defalarca durduruldu.

Pazartesi günü Kremlin, Navalny'nin ölümüyle ilgili soruşturmanın sürdüğünü ve henüz "sonuç olmadığını" açıkladı.

Daha sonra Navalny'nin sözcüsü Kira Yarmysh, müfettişlerin Navalny'nin annesi Lyudmila'ya "kimyasal analiz" yapılırken cesedi iki hafta boyunca teslim etmeyeceklerini söylediklerini aktardı.

Editör: Ömür Ünver