Bölge sakinleri, cunta yönetiminin kente hava saldırıları düzenlemesinden korktuklarını dile getiriyor.  

Analistler, kasabanın kontrolünün kaybının zaten düşüşte olan ekonomiyi toparlamaya çalışan cuntayı sınır ticaretinin gelirinden mahrum bırakırken, Myawaddy'i ele geçiren Karen Ulusal Birliği (KNU) gibi isyancı grupları da güçlendirdiği değerlendirmesinde bulunuyor. 

Beş yaşındaki oğluyla birlikte Tayland'a geçmeyi başaran 39 yaşındaki Myawaddy sakini Moe Moe Thet San, "Hava saldırılarından korkuyorum." dedi.

Bölgede faal durumdaki tek sınır kapısı olan "Mae Sot" önünde toplanan binlerce kişiden biri olan Thet San, bomba seslerinin evlerini terk etmelerine neden olduğunu söyledi.

"Bombalardan dolayı buraya kaçtım. Tayland'ı bombalayamazlar." dedi. 

Tayland Dışişleri Bakanı Parnpree Bahiddha-Nukara ise Myanmar cuntasının muhaliflerle girdiği çatışmalarda yaşadığı toprak kayıplarının ardından durumu incelemek üzere gün içerisinde Mae Sot'u ziyaret edecek.

Bu arada Myanmar ordu sözcüsü Zaw Min Tun, medyaya yaptığı açıklamada bazı askerlerin aileleri yanlarında olduğu için teslim olduğunu ve geri dönmeleri için Tayland ile görüşmelerin devam ettiğini iddia etti.

Asya ülkesi Myanmar, ordunun seçilmiş sivil hükümeti görevden aldığı ve akabinde patlak veren kitlesel gösterileri güç kullanarak bastırmaya çalıştığı 2021 yılından bu yana kargaşa içinde.

2023'ün röntgeni çekildi... Avrupa'da aşırı hava olayları yaşandı 2023'ün röntgeni çekildi... Avrupa'da aşırı hava olayları yaşandı

Perşembe günü yaklaşık 200 Myanmar askeri, KNU'nun Myawaddy'nin kontrolünü ele geçirdiğini açıklamasının ardından Mae Sot'a bağlanan bir köprüye çekildi.

Editör: Ömür Ünver