Ankara'daki Sincan Kamyoncular Minibüsçüler Halk Otobüsçüler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı İsa Yalçın, aşırı artan girdi maliyetleri karşısında büyük sıkıntı yaşadıklarını ve artık dayanacak güçlerinin kalmadığını, ayakta kalabilmeleri için ulaşım ücretlerine zammın zorunluluk haline geldiğini kaydetti.

Artan girdi maliyetleri karşısında minibüsçü esnafının borç batağına sürüklendiğini kaydeden Oda Başkanı Yalçın, "Bünyemizde bulunan 174 dolmuşla, 13 güzergâhta Sincan, Etimesgut ve Eryaman bölgesine hizmet vermekteyiz. Başta akaryakıt olmak üzere yedek parça, tamir, bakım, araç fiyatları, sigorta, kasko, şoför maaşı ve geçim giderlerimiz yüzde 100'ün üzerinde artış göstermesine rağmen bizler iki sene önce verilen tarife ile hizmet vermekteyiz. Üstelik şurası bir gerçek ki pandemi nedeni ile alınan tedbirlerden en çok etkilenen esnaf kesimi arasında yer alıyoruz. Pandeminin negatif etkilerini de eklersek çok sıkıntılı günler geçirdiğimiz bir gerçektir" diye konuştu.

'Borçlanarak geçiniyoruz'

"Borçlarımızı ödemek bir yana daha da borçlanarak geçinmekteyiz" diyen Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Araçlarımıza şoför bulamamaktayız. Minibüsçü esnafımızın bir çoğu şu an bankalara borçlarını ödeyememelerinden kaynaklı hacizle karşı karşıya kalmıştır. Acilen minibüs taşıma ücretlerine yüzde 40 oranında zam yapılmasını, 3,5 TL olan indi bindi ücretinin 5 TL olmasını acilen talep ediyoruz. Yetkililere özellikle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş ve  Belediyede grubu bulunan tüm siyasi parti meclis üyelerine sesleniyoruz. Yetkililerin sesimizi duyacağına ve zor günler geçirdiğimiz noktasında  bizi anlayacağına inanıyoruz. Artık batma noktasına geldik, dayanacak gücümüz kalmadı.  Zam talebimiz keyfi değil, zorunluluktan kaynaklanmaktadır. Kamuoyunun bizi anlayışla karşılaması dileğiyle zam talebimizin geçimimiz için mecburiyet olduğunu özellikle belirtiriz."

Editör: Ömür Ünver