Türk restoranı Neco Tantuni, Londra'nın en iyi yemek mekanları listesinde dördüncü sırada yer aldı.

Enfield'da aile işletmesi olan ve Türk sokak yemeklerinde uzmanlaşmış Neco Tantuni, Vittles'ın 99 Michelin yıldızlı restorandan oluşan listesinde yerini aldı.

Londra'nın en iyi restoranları listesinde, Ledbury, Ikoyi ve Ritz gibi Michelin yıldızlı mekanları görmeyi beklersiniz. Ancak bu gastronomi devleri arasında, Kuzey Londra'nın derinliklerinde saklı mütevazı bir mekan da yer alıyor .

Mersin'in enfes lezzetlerinde uzmanlaşmış küçük bir Türk lokantası olan Neco Tantuni, Londra'daki en iyi yemekleri arayanlar için bir rehber haline gelen popüler yemek dergisi Vittles tarafından Londra'nın en iyi dördüncü restoranı seçildi.

Yeni araştırma: Z kuşağı dünyayı korkutucu bir yer olarak görüyor
Yeni araştırma: Z kuşağı dünyayı korkutucu bir yer olarak görüyor
İçeriği Görüntüle

Eren Kaya. Ailesinin büyük emeği sayesinde Enfield'in ücra bir köşesinde bulunan restoranları, 99 restoranlık listenin en üst sıralarında yer almasını The Guardian'a yaptığı açıklamada, "Tamamen şok oldum," ifadesiyle anlattı.

Vittles dergisinin editörü Jonathan Nunn, tantuniyi (5 £) "Londra'nın az sayıdaki mükemmel, kusursuz yemeklerinden biri" olarak nitelendirdi. Tatlıya yeriniz varsa, Neco Tantuni'nin künefesi (8 £) harika bir seçenek." diyor.

I M G 3915 Min Scaled

Neco Tantuni, her ikisi de üç Michelin yıldızına sahip olan Core ve The Ledbury'nin üzerinde yer aldı. Michelin yıldızlı şef Stephen Williams'ın yönettiği 40 Maltby Street, The Ritz ve modern Fransız restoranı Planque'nin hemen ardından listenin en üst sıralarına yakın bir konumda bulunuyor.

İki kişi Neco Tantuni'de 25 sterlinden daha az bir fiyata rahatlıkla tıka basa doyabilirken, Ritz'deki beş yemeklik tadım menüsü 199 sterlinden başlıyor ve Planque'deki küçük tabakların fiyatı kişi başı 30 sterlini aşabiliyor.

Listede yer alan beş Türk restoranından biri. Kaya, “Burada lüks önemli değil. Londra pahalı bir şehir. Pahalı bir yerde en iyi hizmeti ve en iyi yemeği alacağınız varsayılıyor ama ben buna inanmıyorum. Bence en önemli şey sıcaklık, samimiyet ve kendiniz olabileceğiniz, sakin hissedebileceğiniz bir yer” diyor.

Listenin ilk onunda yer alan mutfakların çoğunu yöneten şeflerin aksine, Neco Tantuni'nin baş şefi Hafîze Kaya, Michelin yıldızlı mekanlarda eğitim almadı. Eren, "Dükkanımız ve annemizle gerçekten gurur duyuyorum," ifadesini kullanıyor.

Birçok restoranın kendini kanıtlaması yıllar alırken, Neco Tantuni kapılarını ilk kez yedi yıl önce açtı.