MANİSA (İGFA) - Manisa Büyükşehir Belediye Meclisinin Mayıs ayı olağan toplantısında, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının “Büyükşehir Belediye Meclisinin 10.11.2020 tarih ve 495 sayılı meclis kararı ile 01.01.2021 tarihinden itibaren BESOT AŞ'ye işletme devri yapılan spor tesislerinin işletme devrinin iptal edilmesi konusunun değerlendirilmesi” teklifi oylandı.

Özgür Özel'den Osmangazi’nin projelerine yakın mercek Özgür Özel'den Osmangazi’nin projelerine yakın mercek

Maddenin oylaması öncesi kısa bir açıklama yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, “Burası, Manisa Futbol Kulübü adlı şirketin belediyemizden kullandığı tesisler. Aylık 500 TL gibi komik bir rakama yıllardan beri tesislerimizi kullan bir şirket. Bu şirketle Besot A.Ş. arasındaki yapılan sözleşmenin iptali söz konusu” dedi.

Açıklamanın ardından sözleşmenin iptal edilmesi teklifi oybirliğiyle kabul edildi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan spor tesisleri, Manisalıların oldu.

Aktan: Bazı tesisleri bedeli karşılığında kiraladık

Manisa Futbol Kulübü Başkanı Mevlüt Aktan, 29 Şubat'ta yaptığı basın toplantısında, tesislerle ilgili şunları söylemişti:

"Biz de Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ait bazı tesisleri bedeli karşılığında kiraladık. Bunun da kira sözleşmelerini ve kira bedellerini belgeleriyle açıklıyoruz. Birçok ilde belediyeler spor kulüplerine bu tür kiralamalar yapıyor. Mesela şu an Manisaspor’un kullandığı Tarık Almış Spor Tesisleri de Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ait. 1994 yılında dönemin Manisa Belediyesi 49 yıl süreyle Manisaspor’a kiralamış orayı. Ne güzel, Manisaspor orada birçok sporcu yetiştirdi. Bu kötü bir şey mi? Kaldı ki, biz burada kötü bir şey yapmıyoruz ki. Gençlerimize, çocuklarımıza spor yapma imkanı sunuyoruz.”  

“ENGİN ANLI KULÜBÜN ORTAĞI DEĞİL"

Başkanvekili ve Basın Sözcüsü Engin Anlı’nın ( Manisa Büyükşehir Belediyesi önceki Başkanı Cengiz Ergün’ün damadı olmasıyla birlikte Belediye iştiraklerinden SPİLAŞ A.Ş. Genel Müdürü) kulüp ortağı olmasıyla ilgili asılsız iddialara da değinen Başkan Aktan, “Manisa Futbol Kulübü şirketinin tüm hisselerinin sahibi benim. İlk gün de bu böyleydi, şimdi de bu böyle. Başkanvekilimiz ve Basın Sözcümüz Engin Anlı’nın kulüp ortağı olduğuyla ilgili asılsız, çirkin iddialar atılıyor ortaya. Engin Anlı kardeşimiz de diğer tüm yönetim kurulu üyelerimiz gibi zamanından ayırıp kulübe bir şeyler katmaya gayret ediyor. Toplantının başında da belirttim. Manisa Futbol Kulübü şirketinin tek hissedarı benim. Alınan bütün kararlardan da bir tek ben sorumluyum. Diğer yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım da iyi niyetle kulübümüzü daha yukarılara taşıma, kulübe maddi manevi bir şeyler katma gayesinde” şeklinde konuşmuştu.

Kaynak: igf