İftarda, sahurda, ikisinin arasında ez cümle yenilip içilebilecek sürelerde tüketilebilecek hem lezzetli hem su ihtiyacınızı hem tatlı ihtiyacınızı giderecek bir içecek; Kuru üzüm hoşafı.
Malzemeler:
2 su bardağı üzüm (sarı, çekirdeksiz)
5 su bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
Kuru üzümlerin sapları var ise onları hazırlamaya başlamadan önce çöplerini temizlemelisiniz.
Hazırlanışı:
Kuru üzümleri bir kaba alın ve üstlerini geçecek kadar soğuk su ilave edin. Bu şekilde 10 dakika suda bekletin.
Sonra üzümleri süzün ve bir tencereye alın.
5 bardak suyu üstlerine ekleyin ve kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve toz şekeri ilave edin.
Bu şekilde 5 dakika daha pişirin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Soğuk olarak servis edin.
Afiyet olsun...
Editör: Ömür Ünver