Binance CEO'su Changpeng Zhao, X'teki bir gönderisinde "Hatalar yaptım ve sorumluluğu üstlenmeliyim. Bu, topluluğumuz, Binance ve kendim için en iyisi" dedi.

Adalet Bakanlığı, dünyanın en büyük kripto borsası olan Binance'in ceza ve hak kaybı olarak 4,3 milyar dolar ödemesini istediğini açıkladı.

Binance'in, kullanıcıların dünya çapındaki yaptırımları aşmasına yardımcı olduğu belirtildi. Bakanlık Sözcüsü, "Binance, ABD'li ve İranlı kullanıcılar arasında yaklaşık 900 milyon dolarlık işlem yapılmasını sağladı ve ABD'li kullanıcılar ile Suriye'deki ve Rusya'nın işgal ettiği Ukrayna'nın Kırım, Donetsk ve Luhansk bölgelerindeki kullanıcılar arasında milyonlarca dolarlık işlem yapılmasını kolaylaştırdı" dedi.

TÜİK: Enflasyon yüzde 69,80 seviyesine yükseldi TÜİK: Enflasyon yüzde 69,80 seviyesine yükseldi

Cayman Adaları'nda kayıtlı olan Binance, kripto para birimleri ve diğer dijital varlıkların alım satımında dünyanın en büyük platformu olarak biliniyor.

Adalet Bakanlığı ayrıca borsanın suçluların ve teröristlerin para taşımasını kolaylaştırdığını savunarak, "Ağustos 2017 ile Nisan 2022 arasında Hydra'dan Binance.com cüzdanlarına yaklaşık 106 milyon dolarlık doğrudan bitcoin transferi gerçekleşti. Hydra, suçlular tarafından sıklıkla kullanılan ve yasa dışı ürün ve hizmetlerin satışını kolaylaştıran popüler bir Rus karanlık ağ pazarıydı" ifadelerine yer verdi.

Binance'in artık şüpheli etkinlikleri federal yetkililere bildirmesi gerekiyor.

Şirketin bölgesel pazarlardan sorumlu başkanı Richard Teng, yeni CEO olarak atandı.

ABD yetkilileri, özellikle Binance'in rakibi FTX'in geçen yılki dramatik çöküşünün ardından, kripto endüstrisindeki dolandırıcılık ve diğer sorunları ortadan kaldırmak için mevcut yasaları kullanma sözü vermişti.

Bu ayın başlarında FTX'in kurucusu Sam Bankman-Fried dolandırıcılıktan suçlu bulundu. 

Editör: Ömür Ünver