Klavyedeki anahtar, kullanıcıların yeni Windows 11 PC'lerde Microsoft'un AI aracı Copilot'a erişmesine olanak tanıyacak.

Microsoft, Copilot'un yapay zeka yeteneklerini güçlendiren OpenAI'nin önemli bir yatırımcısı. Yapay zekayı 2023'te Microsoft 365 ve Bing arama gibi diğer ürünlere entegre etti.

Lokanta ve kafeler için tartışılan KDV Tebliği Resmi Gazete'de Lokanta ve kafeler için tartışılan KDV Tebliği Resmi Gazete'de

Rakip Apple, birkaç yıldır Macbook'lardaki dokunmatik çubuğuna bir Siri düğmesi veya seçeneği ekliyor.

Copilot, kullanıcılara arama, e-posta yazma ve görsel oluşturma gibi işlevlerde yardımcı olacak.

Microsoft Başkan Yardımcısı Yusuf Mehdi, değişikliği duyuran bir blogda bunun "dönüştürücü" bir an olduğunu söyledi ve bunu yaklaşık 30 yıl önce Windows anahtarının eklenmesiyle karşılaştırdı. Bunun kullanıcı deneyimini "basitleştireceğini" ve "güçlendireceğini" ekledi.

Yeni klavyelerin Şubat ayından itibaren yeni ürünlerde yer alması bekleniyor.

Microsoft, önümüzdeki hafta Las Vegas'ta başlayacak olan CES teknoloji etkinliğinde Copilot anahtarına sahip bazı ürünleri sergileyecek.

Copilot, Word, PowerPoint ve Teams gibi Office 365 ürünlerine entegre edildiğinde toplantıları özetleyebiliyor, e-posta yazabiliyor ve sunumlar oluşturabiliyor. Ayrıca Bing arama motoruna da eklendi.

Editör: Ömür Ünver