Somali’nin başkenti Mogadişu’da bomba yüklü araçlarla gerçekleştirilen iki saldırıda en az 100 kişi hayatını kaybetti, 300'den fazla kişi de yaralandı. Hayatını kaybedenler arasında çocukların da bulunduğunu kaydeden hastane kaynakları ise can kayıplarının artabileceğini açıkladı. Somali'deBM'ye göre bu yıl ülkede 730 çocuk kıtlık nedeniyle yaşamını yitirmişti. 

Yerel ajanslara göre, araçlardan ilki bakanlığı, ikinci saldırıda ise ambulansların gelişi sırada patlamanın yaşandığı noktadaki yaralılara yardım etmeye çalışan kalabalık hedef alındı. 

İsminin açıklanmasını istemeyen bir güvenlik yetkilisi, başkentteki Zoobe kavşağında gerçekleştirilen saldırıda çok sayıda can kaybı yaşandığını savundu.

Somali Ulusal Haber Ajansı da "teröristlerce başkentte bomba yüklü araçlarla 2 saldırı gerçekleştirildiğini" duyurdu. Haberde, gazeteci Muhammed Said Kona’nın da aralarında yer aldığı sivil can kayıplarının olduğu kaydedildi.

Gözler el Şebab'da

Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı. Şu ana kadar Somali’de bu tür saldırıların önemli bir kısmını el Kaide bağlantılı el Şebab üstlendi. El Şebab, 10 yılı aşkın bir süredir Somali hükümetini devirmek için mücadele ediyor. 

Editör: Ömür Ünver