81 ilin Milli Eğitim Müdürleri Ankara'da 81 ilin Milli Eğitim Müdürleri Ankara'da

 İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Genel Başkan Meral Akşener’in onayıyla İyi Parti Başkanlık Divanı'nda yapılan değişiklikleri açıkladı. 

İyi Parti adına açıklama yapan Zorlu, isimleri şöyle duyurdu:

"Buna göre daha önce ayrı yürütülen Hukuk ve Seçim İşleri Başkanlıkları birleştirilerek Sayın Ahmet Zeki Üçok’un yerine Afyon Milletvekilimiz Sayın Hakan Şeref Olgun, Toplumsal Politikalar Başkanlığı görevini yürüten Sayın Ece Güner’in yerine de Tekirdağ Milletvekilimiz Sayın Selcan Taşçı Hamşioğlu getirilmiştir. Ayrıca Mali İşler Başkanlığı görevini vekâletten yürütmekte olan Sayın Sedat Aksakallı da aynı görevi asaletin yürütecektir."

İstifa ve görevden alma

Bugün İYİ Parti'de bir istifa bir de görevden alma haberi peş peşe geldi. İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner, partisinden istifa etti. Yaptığı açıklamada; “Oyları bölersek AK Parti'nin adayı kazanacaktır. Bu somut bir gerçektir" diyen Güner, İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinde fire vermeden Ekrem İmamoğlu'nun desteklenmesi gerektiğini savundu. Güner, "Bu bir parti meselesi değil; bu bir memleket meselesidir. Bu bir Cumhuriyet meselesidir" dedi. Partisinin GİK kararını eleştiren Güner, "Çıkan kararı savunamayacağımı düşünerek yapabileceğim tek şey saygı duymak ve istifa etmektir" dedi.

Yine bugün İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Ahmet Zeki Üçok da görevinden alınan isim oldu. İttifakı destekleyen açıklamalar yapan İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok görevden alındı.

İstanbul'da yaşananlar

İYİ Parti, Akşener’in istifasını istediği İbrahim Özkan’ı yeniden İBB Grup Başkanvekilliği görevine seçen 7 üyesini de kesin ihraç talebiyle disipline sevk etti. Partinin İbrahim Özkan'ı da ihraç etmesinin beklendiği belirtildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in talebiyle istifa eden İbrahim Özkan, İBB İYİ Parti Grubu tarafından 1'e karşı 7 oyla yeniden grup başkanvekilliğine seçilmişti.

Dün İYİ Parti, ittifakı savunan Özkan'ı yeniden grup başkanvekilliğine seçen tüm İBB meclis üyelerinin “kesin ihraç” talebiyle disipline sevk edildiği duyurdu.

Editör: Ömür Ünver