İstanbul'un Anadolu Yakası'nda etkili olan yağmur nedeniyle Pendik'te iki kişi sel sularına kapılarak kayboldu.

17 Ekim akşamı etkili olan yağmur ilçenin Göçbeyli Mahallesi'nde sele dönüştü.

Mahalleye adını veren derenin debisinin yükselmesi sonucunda üç kişi otomobilleriyle birlikte suya kapıldı. Araçta bulunan bir kişi kendi imkânlarıyla kurtulurken diğer iki kişi ise akıntıda kayboldu.

14 Ekim'de etkili olan yağışta Ayazağa'da da üç kişi kaybolmuştu.

İstanbul Valisi Davut Gül, dere yatağındaki yerlerin yıkılacağını duyurdu
İstanbul Valisi Davut Gül, dere yatağındaki yerlerin yıkılacağını duyurdu
İçeriği Görüntüle

İstanbul Valisi Davut Gül, 18 Ekim Pazar günü yaptığı basın toplantısında kaybolan beş kişinin arama kurtarma çalışmaları sürdüğünü söyledi.

Göçbeyli Mahallesi, İstanbul'un Kocaeli'nin Gebze ilçesi sınırında yer alıyor.

Vali Gül arama çalışmalarının sınır boyunca yürütüldüğünü ifade etti.

14 Ekim'deki yağışların ardından yaşanan sellerde can kaybının İstanbul için beş olduğu bildirilirken Kocaeli'de de bir kişinin cansız bedenine ulaşıldığı aktarılıyor.

Okulların pazartesi açılmasının öngörüldüğünü belirten İstanbul Valisi Davut Gül, hasarın 18 Ekim'e kadar belirlemek istediklerini söyledi.

Gül, daha önceki açıklamasında "84 yıldır İstanbul'da en ağır yağışın" kaydedildiğini belirtmişti.

Vali Gül ayrıca 5 bin kişinin hesabına 10 bin TL para yatırıldığını söyledi, "Bu para zararların karşılığı değil. Afet döneminde acil olarak kullanılabilecek bir para" sözlerini ekledi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat ise "Sel felaketinden etkilenen esnafımızın, acil ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 80 milyon lira nakdi destek sağlanacaktır" dedi.

Bolat, ödemelerin 19 Ekim'de İstanbul Valiliği aracılığıyla yapılacağını söyledi.