İstanbul'da içinde öğrencilerin olduğu okul servisini kaçırıp Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne girmeye çalışırken gözaltına alınan Tolga N., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kadıköy, Zühtüpaşa Mahallesi, Özalp Sokak'ta, perşembe sabah saatlerinde, Tuzla'da bulunan özel bir okula ait servis aracı bir sitenin önünden öğrenci aldıktan sonra bir kişi tarafından kaçırılmıştı. Yaya olarak aracın yanına yaklaşan ve aracın arka lastiğinde bir sorun olduğunu söyleyerek şoförü araçtan indiren şüpheli, daha sonra direksiyona geçerek içindeki çocuklarla birlikte aracı kaçırmıştı. Şüpheli bir süre sonra serviste bulunan öğrenciler ile hostesi "Sizinle bir işim yok. Bana araba lazım." diyerek araçtan indirmişti. Olayın duyulmasının ardından gasp edilen servis minibüsü, Pendik Dumlupınar Mahallesi'nde terk edilmiş olarak bulunmuştu. 

Tolga N.'nin olayın ardından Ankara'ya gittiği ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne girmeye çalıştığı ortaya çıktı.

Leyleklerin yuvası yıkılmaktan kurtarıldı Leyleklerin yuvası yıkılmaktan kurtarıldı

Kapıda Cumhurbaşkanlığı korumaları tarafından durdurulan Tolga N, "Ben buraya gelmek için okul servisi kaçırdım" diye konuşması üzerine gözaltına alındı. Tolga N'nin daha önceden aralarında mala zarar vermek, açıktan hırsızlık, iş yerinden hırsızlık, uyuşturucu madde bulundurmak suçlarından 13 suç kaydı olduğu belirlendi.

İstanbul'un Kadıköy'de içinde öğrencilerin bulunduğu servis minibüsünü kaçırdıktan sonra Pendik'te bırakan, olayın ardından Ankara'ya giderek Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne girmeye çalışırken yakalanarak gözaltına alınan Tolga N., savcılık ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: Ömür Ünver