İsrail ordusu, şehrin doğu bölgelerindeki insanlara güneye doğru tahliye etmeleri uyarısında bulundu.İsrail, birçok sivilin kuzeyden kaçtıktan sonra sığındığı şehirde bazı Hamas liderlerinin bulunduğuna inanıyor. Gazze'nin Hamas yönetimindeki sağlık bakanlığı, İsrail'in son saldırı dalgasında en az 193 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), 7 Ekim'de İsrail'de yaklaşık 1.200 kişinin ölümüne yol açan saldırılara yanıt olarak Gazze'de Hamas'a yönelik saldırılarına Cuma günü yeniden başladı. Hamas yönetimindeki sağlık bakanlığı, Gazze'de öldürülen insan sayısının şu anda 15 bin 200 kişiyi aştığını söylüyor.

Tasarruf tedbirleri genelgesi Resmi Gazete'de Tasarruf tedbirleri genelgesi Resmi Gazete'de

İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanı, Cuma günü sona eren geçici ateşkesin ardından yeniden başladı. IDF, yenilenen operasyonun ilk gününde 400'den fazla Hamas "terör hedefini" vurduğunu iddia etti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yaptığı açıklamada, Hamas'ı ortadan kaldırma ve rehinelerin serbest bırakılmasını sağlama yönündeki "tüm hedeflere ulaşana kadar" İsrail askeri operasyonuna devam etme sözü verdi.

Han Yunus ve Mısır sınırındaki Refah şehri, ağır hava saldırılarının hedef aldığı yerlerden bazılarıydı; saldırının bir sonraki aşaması muhtemelen güney Gazze'ye odaklanacak. Yüzbinlerce Filistinli, savaşın ilk aşamalarında İsrail'in ana hedefi olan bölgenin kuzeyinden kaçmaları söylendikten sonra bölgeye sığınmıştı.

IDF'nin Arapça konuşan sözcüsü, sosyal medyada sivillerin hangi bölgeleri terk etmesi gerektiğini belirten haritalar yayınlayarak Han Yunus'un doğusundaki bölgelerdeki insanları daha güneyde, Refah'taki barınaklara tahliye etmeye yönlendirdi. BBC'nin haberine göre, bu çağrı bir kara saldırısının yakın olabileceğinin bir göstergesi olarak değerlendirildi. 

Editör: Ömür Ünver