ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail ile Lübnan arasındaki geçici ateşkes anlaşmasını duyurdu.

Trump, Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ayrı ayrı telefonda görüştüğünü ve bunların ardından ateşkes için gerekli ortamın oluştuğunu belirtti.

ABD Başkanı, "Bu iki lider, ülkeleri arasında barışı sağlamak amacıyla saat 17.00'de (TSİ 24.00) 10 günlük bir ateşkesi resmen başlatacakları konusunda mutabık kaldılar." ifadesini kullandı.

Her iki lideri de yakın zamanda Beyaz Saray'a davet edeceğini belirten Trump, bu hafta Washington'da iki ülke temsilcileri arasında gerçekleştirilen müzakerelerin çok verimli geçtiğini kaydetti.

Trump, "Dünya çapında 9 savaşı çözmek benim için bir onurdu ve bu benim 10. savaşım olacak." yorumunu yaptı.

Magyar: Ülkemizi "yağmalayan, talan eden, ihanet eden, borçlandıran ve mahveden" kişilerin peşine düşeceğiz
Magyar: Ülkemizi "yağmalayan, talan eden, ihanet eden, borçlandıran ve mahveden" kişilerin peşine düşeceğiz
İçeriği Görüntüle

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da en önemli talebinin Hizbullah'ın dağıtılması olduğunu vurguladı. Netanyahu, "İsrail'e ateş açılmasını ve işgal tehlikesine karşı önlem almak için Lübnan'da genişletilmiş bir güvenlik bölgesinde kalıyoruz" dedi.

Lübnan Başbakanı Nevvaf Selam ise, savaşın başlamasından bu yana Lübnan'ın talep ettiği İsrail ile varılan on günlük ateşkes anlaşmasını memnuniyetle karşıladı .