İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Başkanı Korgeneral Herzi Halevi, askerlere, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin güney Gazze'de de "güçlü ve kapsamlı" savaştığını belirterek, "Kuzey Gazze Şeridi'nde güçlü ve kapsamlı bir şekilde savaştık ve bunu şimdi güney Gazze Şeridi'nde de yapıyoruz" dedi.

Bir hafta süren ateşkesin Cuma günü sona ermesinden bu yana İsrail, Han Yunus sakinlerinin şu ana kadarki en ağır saldırı dalgası olarak tanımladığı Gazze'ye yönelik geniş çaplı bir bombalama kampanyasına yeniden başladı.

Yedi günlük ateşkes, Hamas'ın İsrail hapishanelerinden 240 Filistinlinin serbest bırakılması karşılığında Gazze'de tutulan 110 rehineyi serbest bırakmasını sağladı.

Erdoğan'ın emekli maaş artışı sözlerini paylaşan vekile eleştiri: Hiç mi insan içine çıkmıyorsunuz Erdoğan'ın emekli maaş artışı sözlerini paylaşan vekile eleştiri: Hiç mi insan içine çıkmıyorsunuz

Bir BM yetkilisi, İsrail ordusunun saldırının odağını güneye kaydırmasının ardından Gazze'deki bir hastanede daha önce görmediği bir "panik hali" tanımladı. Unicef'ten James Elder, Han Yunus'taki Nasser Tıp Hastanesini bir "savaş bölgesi" olarak nitelendirdi.

Elder BBC'ye, Nasser hastanesinin yakınında sürekli olarak büyük patlamalar duyabildiğini ve çocukların kafa yaralanmaları, korkunç yanıklar ve son patlamalardan kaynaklanan şarapnel parçalarıyla geldiklerini söyledi.

Gazze'de Hamas yönetimindeki sağlık bakanlığı, bombalamanın yeniden başlamasından bu yana 500'den fazla kişinin öldürüldüğünü açıkladı. Bakanlık, savaşın başlamasından bu yana şeritte 15 bin 500'den fazla kişinin öldürüldüğünü de belirtti.

 

Editör: Ömür Ünver