Avustralya'da kalmak istediğini açıklayan yedi kişiden yalnızca üçü bu kararını sürdürdü. Bir oyuncu da Çarşamba günü benzer şekilde İran'a dönme kararı almıştı.

Filozof ve ve sosyolog Jürgen Habermas, yaşamını yitirdi
Filozof ve ve sosyolog Jürgen Habermas, yaşamını yitirdi
İçeriği Görüntüle

Oyuncuların durumu, Avustralya'nın ev sahipliği yaptığı 2026 Asya Kupası'nda 2 Mart'ta Güney Kore ile oynanan Asya Kupası maçında İran milli marşını söylememeleri sonrasında gündeme gelmişti.

İran'da bazı çevreler futbolcuları "savaş zamanı hainleri" olmakla suçlarken, Avustralya hükümeti sporculara güvenli bir gelecek kurma fırsatı sunulduğunu ancak kararın tamamen kendilerine ait olduğunu açıkladı

İranlı futbolcular savaş başladığında 2026 Asya Kupası nedeniyle Avustralya'da bulunuyordu.

İran Spor Bakanlığı da İran Devrim Muhafızları'na yakın Tasnim Haber Ajansı tarafından duyurulan gelişmeyi doğruladı.

Bakanlık açıklamasında, "İran kadın milli futbol takımının milli ruhu ve vatanseverliği, bu takıma karşı düşmanın planlarını boşa çıkardı" denildi ve Avustralya hükümeti "Trump'ın sahasında oynamakla" suçlandı.

Tasnim haber ajansı üç kişinin, takımın geri kalanına katılmak üzere Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'a doğru yola çıktığını yazdı.