İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan İran devlet televizyonunda bir video mesajı yayınladı. "Saldırıya uğrayan komşu ülkelerden özür dilemeyi gerekli görüyorum," diyen Pezeşkiyan, "Komşu ülkeleri işgal etme niyetimiz yok. Barış ve huzuru tesis etmek" için bölgesel işbirliği çağrısında bulunuyor.
Pezeşkiyan, "Geçici liderlik konseyi dün, komşu ülkelere artık saldırı yapılmayacağını ve bu ülkelerden İran’a yönelik bir saldırı gelmediği sürece füze fırlatılmayacağını onayladı." dedi.
Pezekshian, silahlı kuvvetlere şu yönde bir liderlik kararı verildiğini de kaydederek, "Bundan böyle, ilk önce saldırıya uğramadığınız sürece komşu ülkelere saldırmayın." denildiğini ifade etti.
Cumhurbaşkanı, "Bu anı İran'a saldırmak için kullanmayı düşünenler emperyalizmin kuklası olmamalı" diyerek, İsrail'i veya ABD'yi desteklemenin "onur ve özgürlüğe giden bir yol olmadığını" sözlerine ekledi.




