İklim aktivistleri, bu kez Paris Operası’nda temsil sırasında sahnede protesto eylemi gerçekleştirdi. The Last Renovation Collective, Twitter hesabından yaptığı açıklamada 25 yaşındaki Victor isimli üyelerinin “küresel ısınmanın yaratacağı tehlikeye dikkat çekmek” için bu “sivil itaatsizlik” eylemini gerçekleştirdiğini açıkladı.

Avrupa'da iklim değişikliğine dikkati çekmek amacıyla sanat merkezlerindeki protesto eylemlerine bir yenisi eklendi. “Last Renovation Collective” adlı çevre grubu adına eylem yaptığı belirlenen bir iklim aktivisti, Bastille Operasında “The Magic Flute” (Sihirli Flüt) isimli eser sergilenirken sahneye çıktı. Aktivist, bisiklet zinciri kilidiyle kendini dekordaki bir merdivene kilitledi.

İklim aktivistinin üzerinde İngilizce “We have 879 days left” (879 günümüz kaldı) yazan bir tişört giydiği görüldü.

Eylemci sahneden çıkmayınca, perde kapatılırken seyircilerin bir kısmının eyleme alkışlarla destek verdiği, diğer bir kısmının ise ıslıklayarak tepki gösterdiği belirtildi.

Son dönemde çevreci aktivistler Almanya, İngiltere, Fransa  ve Hollanda’daki önemli müzelerde dünyaca ünlü ressamların eserlerinin önünde küresel ısınma karşıtı ses getiren eylemler yapıyor.

Editör: Ömür Ünver