Milli Savunma Bakanlığı (MSB), dün Irak'ın kuzeyinde 3 askerin şehit olduğunu, 4 askerin ise yaralandığını duyurmuştu. MSB'nin dün yaptığı son paylaşımda, 3 olan şehit sayısının 6'ya yükseldiğini bildirmişti. Bakanlık, sosyal medya platformu X üzerinden bugün yaptığı açıklamada ise 6 askerin şehit olduğunu paylaştı.

MSB, bugün yaptığı açıklamada 6 askerin şehit olduğunu duyurdu. Bakanlığın paylaşımı şöyle:

"Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 23 Aralık 2023 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada altı kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır.

Erdoğan "Taksim miting alanı değildir" dedi, meydan bariyerlerle kapatıldı Erdoğan "Taksim miting alanı değildir" dedi, meydan bariyerlerle kapatıldı

Çatışmada ilk belirlemelere göre 13 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede temas devam etmektedir. Belirlenen hedeflere yönelik ani hava harekâtları da icra edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralımıza da acil şifalar dileriz."

MSB'den dün yapılan açıklamalar

MSB, sosyal medya platformu X üzerinden Irak'ın kuzeyinde şehit olan asker sayısını açıkladı. Bakanlık, şehit olan asker sayısının 6'ya çıktığını bildirdi.

"4 kahraman silah arkadaşımızdan 3’ü tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı"

MSB tarafından yapılan son açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Irak’ın kuzeyinde, 22 Aralık 2023 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırı ve akabinde sağlanan temasta yaralanan 4 kahraman silah arkadaşımızdan 3’ü tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bölgede etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 7’ye yükselmiştir. Operasyonlar devam etmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz."

3 şehit 4 yaralı açıklaması yapılmıştı

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda şöyle denildi:

"Irak’ın kuzeyinde, 22 Aralık 2023 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırı ve akabinde sağlanan temasta 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 4 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bölgede bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlar kapsamında temas devam etmektedir. Belirlenen hedeflere ve teröristlerin kaçış istikametlerine ani hava harekâtı düzenlenmiştir. İlk belirlemelere göre 4 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz.

Editör: Ömür Ünver