Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta okul saldırının ardından Eğitim-İş ve Eğitim Sen, 16-17 Nisan tarihlerinde de iş bırakacaklarını duyurdu.

Eğitim Sen tarafından yapılan açıklamada, “Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta okullara yönelik saldırılar nedeniyle, Türkiye genelindeki tüm iş yerlerinde üretimden kaynaklanan gücümüzü devreye sokarak 2 gün daha iş bırakma eylemi gerçekleştiriyoruz. Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı önünde başlattığımız yaşam nöbetine tüm üyelerimizi, eğitim ve bilim çalışanlarını ve konuya duyarlı herkesi katılmaya davet ediyoruz” denildi.

Gazeteci Zafer Arapkirli'ye hapis cezası; Savunma yapmaya kalkışmayacağım, bir suçu ihbar etmek istiyorum
Gazeteci Zafer Arapkirli'ye hapis cezası; Savunma yapmaya kalkışmayacağım, bir suçu ihbar etmek istiyorum
İçeriği Görüntüle

Eğitim-İş de açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve ilk tespitlere göre bir öğretmen ile üç öğrencinin hayatını kaybettiği saldırının ardından bir kez daha anladık ki; okullarda ne öğrenciler ne de eğitim çalışanları güvende! Eğitim-İş olarak, eğitimde şiddetin kaçınılmaz olmadığını her fırsatta dile getirmeye devam ediyoruz. Bu doğrultuda; yaşanan saldırılar karşısında sessiz kalmıyor, mücadeleden vazgeçmiyoruz. Çocuklarımızın yaşama hakkı ve eğitim emekçilerinin can güvenliği için 16 ve 17 Nisan günlerinde işi durduruyoruz.”